von Prawdziwy GOthh
ja ci powiem ze vampire diaries jest znakomite. sam serial jest na naprawde wysokim poziomie utrzymywany + genialne zwroty akcji.
wiesz prze¶miewaæ to sie mo¿na przyk³adowo z tych ¶wiec±cych vampirow w twilight cyz cos. ale akurat vampire diaries jest genialne. ale sie pierwszy sezon troszke rozkceca powoli dwa pierwsze odcinki moga sie wydac troszke podobne do twilight.. ale potem robi sie masakrycznie pelna akcji epopeja
ktora sie oglada z zapartym tchem. a drugi sezon i pojawanienie sie nie bede spoilerowal kogo robi take wrazenie ze nomalnie mowie ci poprostu majstersztyk. ja uwielbiam np scene z vampira lestata i,w ktorej vampiry graja ludzi grajacych vampiry. to caly serial jest IMHO na poziomie tej sceny . momentami oczywscie troszke zalatuje serialem dla amerykanek ale qrde dla wielblicieli vampirow nie nam lepszego serialu filmu czy w ogole a ogladalem wszystkie jakie wyszly
Ostatnio edytowany przez marcudavidus (2011-05-06 22:43:26)
marcudavidus dla mnie pamiêtniki.. No.. To jest ¶mieszne po prostu. Przeczyta³am kilka pierwszych tomów. Nie do¶æ ¿e uderzaj±ce do zmierzchu.. To jeszcze s³abiej napisane. Nie da³am rady. A jak zobaczy³am reklamy i Elena [czy jak ona ma tam na imiê] ma ciemne w³osy to zaczê³am siê panicznie wrêcz ¶miaæ bo w ksi±¿ce jest b³êkitnook± blondyneczk±. Mi³a zmiana. Obejrza³am kilka odcinków, musia³am odchorowaæ. Z ca³ym szacunkiem dla aktorów, ca³ej paczki re¿yserskiej, samej pisarki i fanów oczywi¶cie, ale dla mnie to gó....
Stara³am siê ale nie mog³am przez to przej¶æ
Osobi¶cie nie kierujê siê recenzjami. Przez takie g³upoty pominê³abym kilka naprawdê cudownych ksi±¿ek. Co prawda kilka razy recenzje siê zgadza³y, ale ja wolê sprawdzaæ ni¿ mówiæ ¿e co¶ jest do niczego nie sprawdziwszy.
Byæ mo¿e nawet kiedy¶ spróbujê przebrn±æ przez pamiêtniki. Ale jak na razie.. Podziêkujê
von Prawdziwy GOthh
serial nie ma wspolnego duzo z ksiazka. ja ci powiem tylko tak : scena w ktorej eleziah "hipnotyzuje" innego vampira ( vampiry moga compel ludzi tzn zmusiæ ich do czegos ale nie moga innych vampirow jereziah jest z pierwszych vampirow) i mu mowi : drugi vampir : ale myslalem ze vampiry nie moga "compel" innych vampirow .. taki przestraszony i zdizwiony zagrane swietnie.. a elazjach : wiem .. ale ja jestem takim specjalnym vampirem : tamten : to dlatego ze jestes z pierwszych : elazjach tak .
i caly czas rozmowa tak spokojna elazjach sobie stoi usmiechniety ale jak to trzeba zobaczyc a tamten taki przerazony ale bezwolny czesciowo : elazjach : daje mu kolek : a teraz chcialbym zebys wbil sobie ten kolek w serce : tamten vampir taki spokojny i bezwolny ale rozumiejacy co sie dzieje ;ale to mnie zabije na zawsze : elazjah : wiem .. ale to konieczne ...
dziewczyno sama ta scena rozwala wszystkie filmy seriale i tak dalej o vampirach a to jedna z wielu.. ksiazki przyznam ze nie czyta³em ale serial jest poprostu znakomity .. i on jest z tego co wiem baaardzo luzno oparty na ksiazce. ale zwroty akcji sa takie ze sie w glowie nie miesci i krecony jest znakomicie . ci powiem ze jak sie spotkalem z vd pierwszym razem obejzalem 2 piersze odcinki i mysle gowno jakie¶ twilight... i na kilka miesiêcy sobie odposcilem.. ale potem w piatek nie mialem czego ogladac i sobie sciagnalem 3 odcinek... mysle calkiem niezle sie robi.. potem 5 i tak skonczylem na poczatku drugiego sezonu w niedziele rano prawie nie spiac przez weekend.. drugi sezon to porpostu jest znakomity . nie wiem czy ogladalas serial moonlight . moonlight bls dobry ale vd jest zdecydowanie lepsze . daj mu szanse, szczególnie za zajebiscie granego daimona poprostu daimon to majsterszyk aktorstwa musze powiedziec nawet nie wiem czy nie lepszy niz johny deep tzn mowie o aktorze grajacym daimona ianie schumacherze. inni tez daja rade ale daimon to epicki jest . nie wiem moze jestem poprostu zakochany w tym serialu ale czesto sieze do 4 w nocy zeby obejzec vd tuz po premierze w usa . i nigdy nie zaluje . pozdrawiam i naprawde warto dac vd szanse
Ostatnio edytowany przez marcudavidus (2011-05-07 09:21:28)
Szczyt marzeñ dos³ownie,one s± tak zajebiste...
von Prawdziwy GOthh
ze zmierzchu ? zartujesz cio ? wez zmierzch to tagedia qrde maxymalna. ja jestem fanem lestata , Micheala St'Johna z moonlighta itp itd. twilight zupelnei nie ma porownania do VD jedynie podobna sytuacja jest a poczatku ze w szkoel ze costam ze costam ale potem zupelnie bez porownania . a zrestza jak nie chcecie dac zajebistemu serialowi szansy tylko dlatego ze powstal gniot typu twilight i odrazu porownujecie dwa zupelnei nie zwiazane ze soba ani jakoscia ani glebokoscia ani w ogole niczym rzeczy to spoko. ja wam mwoei e ja sie ebde delektowac nastepnym odcinkeim vd i tym jak sie rozwiarze cala sytuacja z daimonem i faktez ze go ****** ****** ****** ****** ****
a elazjach zamiast **** *** ******* ***** **** to ****** *** **** hihihi.. mowie ci naporawde warto vd ogladac
Ja tam nie mam czasu niestety...
A co do poprzedniej wypowiedzi to to sarkazm by³,ju¿ wcze¶niej pisa³am co o tym my¶lê...
Przeklêty
Ja tam nie przepadam ani za pamiêtnikami, ani za zmierzchem. Te wampiry takie... No zniewie¶cia³e s±;P
von Prawdziwy GOthh
Imagine . nei ogladaj calego odcinka . bo poczatek vd pierwsze 2-3 odcinki sa nie tak dobre jak pozniej sie robi. mojka propozycja zeby zobaczyc jak dobry to serial to wlaczyc sobie ten odcinek http://www.megavideo.com/?v=0TCNBZSX przeina na 39minut 45 sekund i obejzec ta jedna scene .. nei za duzo zrozumiesz o co chodzi i sobie nie zespoilerujesz ale to jest ta scena ktora opisalem wczesniej wiec masz pojecie mniej wiecej jakie sa realia tej sytuacji . sobie zobacz jak swietnei zagrane jest to hhihi
pozdrawiam .
Hmm. Pamiêtniki czyta³am. Nie s± z³e, i nie s± bardzo dobre. Serial jest wgl nie zwi±zany z ksi±¿k±, tylko tyle ¿e maj± takie same imiona. Ian jako Damon daje sobie radê, Paul jako Stefano (Stefano nie Stefan jak to niektórzy pisz± i mówi±) ¶rednio, ale ta ca³a Elena jest do dupy kompletnie.
Pamiêtniki s± dobre, ciekawy amerykañski serial. Oczekujecie czego¶ epickiego ?
To musicie siêgn±æ gdzie indziej. Trochê kurwa dystansu do produkcji.
Zmierzch dawa³ rade . Tak, widzia³em efekty mi siê podoba³y. Lokurv
A co lubie, du¿o tego. A zamiast ksi±¿ek to mnie bardziej interesuj± zakamarki i ró¿ne ciekawe mity na temat wampirów i wampiryzmu.
Lubie ogólnie ró¿ne rzeczy i ciekawostki zwi±zane z wampirami, ale nie jestem w ¿adnej produkcji zakochany, ani nie mam zamiaru siê uto¿samiaæ z jak±¶ postaci±. Dla mnie to tylko dodatek i nie mam zmiaru siê jaraæ wszystko co zwi±zane z krwipijcami, albo spuszczaæ na widok Lestata czy jakiej¶ innej królowej potêpionych.
A co do Tego zmierzchu to se jaja robi³em , a ty¶ siê ch³opcze uniós³ jak by kto¶ ci nawbija³.
Ostatnio edytowany przez KaMoL (2011-05-08 18:11:00)
On to siê rzuca nie wiadomo o co jak nawet nie jest w stanie kilku postów wcze¶niej poczytaæ
Gość
Mój przyjaciel chce mnie wyci±gn±æ na Maraton Zmierzchu
Jak mi to powiedzia³ to sie zaczê³am ¶miaæ.
No ale chyba pójdê ^_^ Niez³y ubaw bêdê mia³a.
Chocia¿ to straszne jak mo¿na tak spieprzyæ wizerunek wampira
Mam ochotê po prostu zabiæ