Czujê siê jak ostatnie zero. x( Ja muzycznie nic nie potrafiê. O wokalu to ju¿ w ogóle nie mam, co marzyæ, bo niewyra¼nie mówiê i muszê chodziæ do logopedy. Do tego durnie siê czujê jak idê do logopedy jestem jedyn± nastolatk±, a reszta to ma³e bachory, co maj± po 5 lat. x.x
Dusza
Medusa, mo¿e do³±czysz do nas? Przyda³aby nam siê wokalistka o mocnym g³osie. Sk±d jeste¶? Mog³aby¶ ew. przes³aæ jakie¶ próbki?
Przeklêty
Uczê siê growlu
Ale ja g³upia bez doczytania zaczê³am æwiczyæ i zaora³am sobie gard³o.
Wiêc teraz uczê siê oddychaæ przepon± ^^
Ja od niedawna uczê siê graæ na gitarze Zaczê³am od tabulatur a m. in. od Ody do rado¶ci, Autobiografii, Wlaz³ kotek na p³otek, Sto lat itd... Takie pro¶cizny Pamiêtam jak mnie palce bola³y :O Teraz mam zamiar nauczyæ siê akordów i graæ nimi Gitarê nabêdê najprawdopodobniej w poniedzia³ek
Potêpiony
Ja umiem growl. Proste... Raz nauzcy³em kolegê, któy potém gra³ w zespole.
A tak, to ¶piewam... jestem z siebie dumny, ¿e uda³o mnie siê czysto a w tonacji za¶piewaæ "Scarlett" Closterkellera... refren oczywi¶cie té¿! ;3
A ja siê Wam pochwalê, ¿e dosta³am gitarê z ca³ym asortymentem od mojego biologicznego ojca i jestem staaaasznie zadowolona Mama mi powiedzia³a, ¿e wykupi mi w wakacje lekcje gry na gitarze, bo jednak samemu niewiele mo¿na zdzia³aæ, a ja chcê naprawdê dobrze graæ
Nic muzycznie nie potrafiê, gram tylko na nerwach. Zawsze chcia³am mieæ ukulele.
A, ¿e tak siê Was spytam - czy nie wiecie co z moim stroikiem ? Bo na pocz±tku by³o ustawione na Chromatic, teraz zmieni³am na Guitar i 440. ¬le mi co¶ nastroi³o, bo przecie¿ s³yszê... Mo¿e nie powinno byæ 440 ?
Kusiciel
Jewel zostaw na chromatic tak jak mia³a¶ i nic nie zmieniaj, a jakiej firmy masz stroik?. A je¶li chodzi o instrument to posiadam akustyka Cort Earth 1500 du¿o gram i ¶piewam w wspólnocie i w domu, mo¿e z czasem naucze siê ¶piewaæ growlem, bo fajnie siê tego s³ucha
Ostatnio edytowany przez FallenAngel (2012-07-10 19:49:02)
Ju¿ chyba dosz³am do tego jak to zrobiæ, bo tam trzeba ka¿d± strunê osobno ustawiaæ na tym stroiku, ale jednak jeszcze nie wiem jak ustawiæ t± najcieñsz± E, bo t± na s³uch mi siê uda³o nastroiæ ostatecznie xD
Kusiciel
http://guitarnet.pl/strojenie-gitary.php
na tej stronie masz wyja¶nione jak j± prawid³owo nastroic
Dusza
S³uch i czucie rytmu.
Dusza
Obecnie przechodzê fascynacjê perkusj± i marzy mi siê, by na niej graæ. Wcze¶niej by³y skrzypce, gitara oczywi¶cie te¿ siê pojawi³a . Nic z tego nie wysz³o, wiêc teraz te¿ pewnie bêdzie podobnie.
Ja te¿ jestem zafascynowana perkusj±, ale na pewno nie nauczê siê na niej graæ Na razie wystarczy gitara, ale jakbym mia³a okazjê to bym chêtnie pogra³a na perkusji