Gość
Chodzi mi o jakie¶ zdarzenie w rodzinie lub (co¶ innego) ... mnie na pewno zmieni³ ojciec ... a to moja historia .
Moja mama jest Polk± ojciec Francuzem , pozna³ matkê i j± zabra³ do Francji aby s³u¿y³a u niego w domu (mama by³a w ci±¿y) ojciec kaza³ jej usun±æ mnie ale ta siê nie zgodzi³a (mia³ syna i córkê teraz maj± po 50 lat jego ¿ona .. no w³a¶nie) musia³ sprzedaæ statek , dom , straci³ kolegów (polowania bo by³ my¶liwym) aby uregulowaæ rachunki swojej ¿ony – wziêli rozwód i tata o¿eni³ siê z moj± mam± i teraz zaczyna siê scena z filmu : Wyobra¼ sobie 5 letni± dziewczynke która wstaje w nocy na boso tylko w koszulce zostaje wypchana na dwór – zamkniêto jej drzwi i ma szukaæ matki bo ojciec siê z nia pok³óci³ .. (rano obudzi³am siê w ³ó¿ku ale nadal by³o mi zimno) z tego wzglêdu ¿e mieszkam na wsi prawie co noc spa³am w stodole bo siê ba³am co on mi zrobi – raz mnie dusi³ tylko przytuli³am siê do niego i chyba nie mia³ serca mi tego zrobiæ , ucieka³am z mam± przez pola bo mia³ siekierê i chcia³ nas zabiæ (uciek³y¶my) bi³ matkê , kopa³ w brzuch ¿e la³a siê krew – gdy ja nie jad³am no¿em i widelcem rzuca³ talerzami , Jak sz³am do szko³y -1-2 klasa mówi³ : Natalia masz nienawidziæ Ty musisz byæ zawsze najlepsza a co robi dziecko które nie wie nic o ¶wiecie ? S³ucha ojca , chcieli mnie nawet wyrzuciæ .. chodzi³am g³odna .. ospa³a … bo matka ucieka³a przed ojcem (dawniej pi³a ale ju¿ od 10 lat tego nie robi) kiedy¶ ojciec jej powiedzia³ ¿e on odda jej dom ale ona podpisze ¿e oddaje mnie jemu oczywi¶cie siê nie zgodzi³a – codziennie mu co¶ nie pasuje ¿e ja cos robie ¼le – zawsze by³o Natalia napisa³a¶ wierszyk ? No mog³a¶ siê bardziej postaraæ , zrobi³a¶ szpagat ? Ale ma³o efektywnie , wczoraj z³apa³ mnie za reke krzycza³ w twarz ¿e mnie nienawidzi ¿e straci³ wszystko a matka inteligentna – ona stoi od nas 20 m i mówi do mnie : no mów mu , broñ nas – jak ja mam to robiæ ? Kiedy ona mo¿e uciec a mi grozi uderzenie ? P³aka³am na polu – Oo teraz s³ysze w kuchni ¿e znów siê k³óc± – chodzi³am dawniej do naszej Pani Pedagog powiedzia³a ¿e ja nie jestem chora – ¿e to jego wina ¿e to on znêca³ siê na de mn± psychicznie (matka mnie nie wspiera – zostawia mnie lub ona chce abym ja ja pocieszy³a ale nie daje sama to ogarn±æ rady i jeszcze z ni± byæ kiedy ja jej nie czuje jestem w ¿yciu na prawdê sama , bo przyjació³ nie mam tak na prawdê) , mówi³a mi ze lubi ze mn± rozmawiaæ ¿e szybciej doros³am , ¿e na pewno nie znajdê osoby takiej jak ja w moim wieku – jestem silna i mam siê nie poddaæ tak za rok idê do tej szko³y z internatem wiêc bêdê mieæ trochê spokoju – nie do¶æ ¿e w domu ¼le to jeszcze mnie w szkole nienawidzili – mówili ¿e jestem rozpieszczona wszystko mam idealna córeczka z idealnego domu , wiesz jak to mnie bola³o ? Jak siê czu³am ? ¯e tak mówi± a o mnie nic nie wiedza i dobrze w SP by³a jedna laska i teraz tez jest , na maxa rozpieszczona tak mnie nienawidzi³a ¿e raz wziê³a moja g³owê i uderzy³a o mur – mo¿e tez tego powodu uczy³am siê karate ale ojciec mi to zabra³ . Nie jestem chora po prostu mia³am i mam takie Zycie ¿e s³yszê ¿e by³am nie chciana , by³am „wpadk±” on jest co raz gorszy , wczoraj w sklepie uk³adam wszystko w koszyku przy kasie a on krzyczy ¿e to nie tak i wgl i podchodzi p³aciæ i mówi – bardzo mi³ym g³osem do kasjerki – oo jakie ³adne ma Pani piersi – s±dzi³am ¿e nie wytrzymam … Na pewno jeszcze bym co¶ do mojej historii doda³a ale znów s³yszê to samo i nie ma wyj¶cia z tej sytuacji – nikt nas nie przyjmie – mam nie pracuje – tata ma kupê kasy jak tylko cos grozi ¿e we¼nie mecenasa i mnie zabierze i wgl . Oho .. matka w³a¶nie wysz³a na pole – znów to samo … Mi osobi¶cie czasami puszczaja nerwy z tego wszystkiego i p³acze , (matka wyzna³a tera zojcu ¿e siê powiesi za chwile przyjdzie ojciec i powie ¿e mam i¶æ za ni±) nie chce siê zabijaæ tylko z tego powodu ale ona … nie wiem co chce tym osi±gn±æ , Wczoraj gdy o 23 czy której¶ tam siedzia³am na schodach i p³aka³am , by³am sama .. patrzy³am siê w niebo i pyta³am Boga gdzie jest – matka gdzies siê schowa³a i nie raczy³a wyj¶æ – wyszed³ ojciec znów mnie z³apa³ i cos mówi³ potem wyrwa³am siê i mówi³am mu jak bardzo mam tego do¶æ a on prawie siê roze¶mia³ .. Brakuje mi wsparcia drugiej osoby to na pewno tylko kto tego nie przezywa to nie zrozumie Czasami s±dzimy ¿e problemy niektóre s± mega powa¿ne ale ¿yæ tak jak ja – i jeszcze jest ode mnie wiele wymagane jest chyba trudniejsze …
W³a¶nie dlatego jestem taka .. trudno mi byæ crazy girl gdy przypomne sobie wszystko i spojrzê na jego twarz .
Dlatego jestem taka ... jak widaæ ..
Ja jestem taka przez odrzucenie które poczu³am ponad rok temu.
Poza tym ja wci±¿ siê zmieniam... Co jaki¶ czas stajê siê innym cz³owiekiem.
Gość
My siê Kasiu znamy *,*
Wzruszy³a mnie Twoja historia. S± osoby, które nie maj± lekko. Dlatego czêsto znajomi ich nie akceptuj±, a to prowadzi do zamkniêcia siê danej osoby. Mam nadziejê, ¿e Ty jeste¶ na tyle silna, by móc wytrzymaæ presjê. Musisz taka byæ. Ale co robisz kiedy jednak jeste¶ w chwili zw±tpienia?
BloodAngel napisał:
My siê Kasiu znamy *,*
Wiem kochanie ale tak dla informacji ogólnej napisa³am ^^
Fanatyczka XIII. StoletÃ
To, jak traktowali mnie rodzice, czyli ¿e nie podoba³am im siê taka, jaka by³am, chcieli, ¿ebym by³a taka jak... (i tu wstawiæ imiê naj³adniejszej, najgrzeczniejszej i najlepiej ucz±cej sie z moich kole¿anek), sprawi³o, ¿e teraz muszê s³yszeæ potwierdzenia tego, ¿e jestem ³adna, zdolna itd. od innych osób (nie od rodziców).
Poza tym zmieni³o mnie parê prób gwa³tu i molestowania seksualnego, które prze¿y³am... Z ka¿d± kolejn± tak± sytuacj± my¶lê, ¿e skoro tak czêsto siê z tym spotykam, to musi byæ co¶ ze mn± nie tak. Po ka¿dy takim wydarzeniu noszê jak najbardziej zakrywaj±ce cia³o ubrania, ¿eby tylko taka sytuacja siê nie powtórzy³a. I z powodu tych sytuacji te¿ nieraz my¶lê, ¿e jestem doceniana (co to za docenienie ) tylko za wygl±d, ¿e nikt nie zauwa¿a we mnie nic poza wygl±dem...
Gość
johanaXIII napisał:
To, jak traktowali mnie rodzice, czyli ¿e nie podoba³am im siê taka, jaka by³am, chcieli, ¿ebym by³a taka jak... (i tu wstawiæ imiê naj³adniejszej, najgrzeczniejszej i najlepiej ucz±cej sie z moich kole¿anek), sprawi³o, ¿e teraz muszê s³yszeæ potwierdzenia tego, ¿e jestem ³adna, zdolna itd. od innych osób (nie od rodziców).
Poza tym zmieni³o mnie parê prób gwa³tu i molestowania seksualnego, które prze¿y³am... Z ka¿d± kolejn± tak± sytuacj± my¶lê, ¿e skoro tak czêsto siê z tym spotykam, to musi byæ co¶ ze mn± nie tak. Po ka¿dy takim wydarzeniu noszê jak najbardziej zakrywaj±ce cia³o ubrania, ¿eby tylko taka sytuacja siê nie powtórzy³a. I z powodu tych sytuacji te¿ nieraz my¶lê, ¿e jestem doceniana (co to za docenienie ) tylko za wygl±d, ¿e nikt nie zauwa¿a we mnie nic poza wygl±dem...
Nie wiem co powiedzieæ na prawdê jednak¿e ja te¿ teraz musze s³yszeæ od innych ciep³e s³owa aby uwierzyæ w siebie
ale pamiêtaj masz nas
Gość
DeathBoy napisał:
Wzruszy³a mnie Twoja historia. S± osoby, które nie maj± lekko. Dlatego czêsto znajomi ich nie akceptuj±, a to prowadzi do zamkniêcia siê danej osoby. Mam nadziejê, ¿e Ty jeste¶ na tyle silna, by móc wytrzymaæ presjê. Musisz taka byæ. Ale co robisz kiedy jednak jeste¶ w chwili zw±tpienia?
Powiem tak silna nie by³am .. lecz , teraz jestem mimo to gdy s³ysze krzyk ojca p³aczê .. wczoraj np jad³am obiad a on przynies gazetê a ja mogê po obiedzie ? A on co .. Ty szmato nie do¶c ¿e Ciê karmie to jeszcze leniwa .. i jak tu sie nie pop³akaæ gdy twój "stwórca" mówi takie rzeczy .. ?
Co robiê ?
S³ucham muzyki ... my¶lê co dalej robiæ ... czy to mo¿e moja wina ? Pisze wiersze ...
Zale¿y gdzie jestem .. gdy wychodze na dwór (mieszkam na wsi) siadam na drzewie w blasku ksi±¿yca patrzê siê na niebo i ³zy mi kapi± .. zawsze w tedy pytam siê "Bo¿e gdzie jeste¶ ?" Nigdy nie otrzymuje znaku ... nie odwracam siê od niego ale chcia³abym aby ojciec siê zmieni³ .. mam sie uczuæ na samych 5 i 6 ale ciê¿ko mi co roku wypruwam sobie wnêtrzno¶ci aby miec pasek czy wyró¿nienie i us³yszê marne "Czemu z matematyki nie mo¿esz mieæ 5 !!!"
I od razu mi sie humor na wakacjach psuje ...
Gość
Niesprawiedliwe - zgodzê siê ...
Trzeba sobie radziæ , na pewno nie by³o by mi lepiej gdybym sie za³ama³a na tym pod³o¿u i¿ wisia³abym na drzewie w lesie .
Fanatyczka XIII. StoletÃ
BloodAngel, bardzo smutne jest to co piszesz... I potwierdza moj± teoriê: "Ludzie s± dobrzy tylko wtedy, kiedy ¶pi±"...
Gość
Cieszy mnie fakt i¿ tutaj ludzie mnie zrozumieli ..
osoby u mnie wie o tej historii tylko moja niby "kole¿anka" mówi± yhym no ta bêdzie dobrze .. nastia co jest na obiad ?
Nie chce pocieszenie ale zrozumienia ... w³a¶nie jak tu .
Dziêkujê ;*
Czy ja wiem on nawet gdy ¶pi to chrapie i przeszkadza mojej mamie spaæ xD
To go skuj i zrób wycieczkê na Wyspy Karaibskie
Edit: ¿eby nie pisaæ jednego wyrazu w nastêpnym po¶cie: ¿artowa³em
Ostatnio edytowany przez DeathBoy (2010-09-26 10:53:23)
Gość
Eh ... nie no co Ty xd
Wiesz on ma juz 70 lat jest bardzo ale to bardzo s³aby i z nama i lekarzem wiemy ¿e d³ugo juz nie poci±gnie lecz , nie wyobra¿am sobie jego pogrzebu .. mimo wszystko .. kocham go ..
BloodAngel napisał:
DeathBoy napisał:
Powiem tak silna nie by³am .. lecz , teraz jestem mimo to gdy s³ysze krzyk ojca p³aczê .. wczoraj np jad³am obiad a on przynies gazetê a ja mogê po obiedzie ? A on co .. Ty szmato nie do¶c ¿e Ciê karmie to jeszcze leniwa .. i jak tu sie nie pop³akaæ gdy twój "stwórca" mówi takie rzeczy .. ?
Co robiê ?
S³ucham muzyki ... my¶lê co dalej robiæ ... czy to mo¿e moja wina ? Pisze wiersze ...
Zale¿y gdzie jestem .. gdy wychodze na dwór (mieszkam na wsi) siadam na drzewie w blasku ksi±¿yca patrzê siê na niebo i ³zy mi kapi± .. zawsze w tedy pytam siê "Bo¿e gdzie jeste¶ ?" Nigdy nie otrzymuje znaku ... nie odwracam siê od niego ale chcia³abym aby ojciec siê zmieni³ .. mam sie uczuæ na samych 5 i 6 ale ciê¿ko mi co roku wypruwam sobie wnêtrzno¶ci aby miec pasek czy wyró¿nienie i us³yszê marne "Czemu z matematyki nie mo¿esz mieæ 5 !!!"
I od razu mi sie humor na wakacjach psuje ...
No a co ja mam powiedzieæ? Oboje rodziców to alkoholicy...
Gość
Masz nas , 3 ..
Wiem jakie to trudne matka przesta³a pic 10 lat temu ale gdy mia³am 5 lat to on z ni± le¿eli zapici w domu czasami ...