#1 2012-12-11 14:05:30

Mystery

Wygnany

Punktów :   

Kolory

Got nie musi ca³y czas nosic siê na czarno. Porozmawiajmy o kolorowych stylizacjach, naszych ulubionych barwach poza t± najpiêkniejsz± (czarn±) i ogólnie o kolorach

#2 2012-12-13 22:32:29

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Re: Kolory

Lubiê poza czarnym ciemny fiolet i bardzo jasny fiolet, krwistoczerwony i bordowy, absyntowozielony i pastelowe odcienie ró¿owego, niebieskiego i zielonego, kremowy, mocny br±zowy. Nie cierpiê pomarañczowego, ¿ó³tego, ciemnoszarego i ró¿nych szaroburych (np. sprany be¿owy, buraczkowy czy przybrudzony ¿ó³ty), oczywi¶cie poza ¿arówiastymi odcieniami pomarañczowego i ¿ó³tego, lubiê te¿ tzw. industrial green. Poza tym lubiê rzeczy w kolorach têczy :3 Lubiê te¿ bia³y, zw³aszcza na strojach gothic lolita. Jak noszê ubrania w stylu "cygasko-hipisowym" (jak kto kto¶ okre¶li³) najbardziej lubiê po³±czenie br±zowego i niebieskiego ze z³otymi i srebrnymi dodatkami, ogólnie lubiê bardziej srebrny ni¿ z³oty.

Ostatnio edytowany przez Marie_JohanaXIII (2012-12-13 22:33:08)

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#3 2012-12-15 07:24:58

damroka

Wygnany

7667035
Punktów :   

A ja lubiê granat, ¿ó³æ, fiolet, zieleñ, rudy

#4 2012-12-17 19:51:14

Mystery

Wygnany

Punktów :   

Zapomnia³am wspomniec o pastelowych odcieniach najró¿niejszych kolorów. Na Papercats by³ kiedy¶, nie wiem czy dalej jest gorset w pastelowym ró¿u. By³ piêkny, szkoda, ¿e nie by³oby mnie wtedy na niego stac £±czenie takich kolorów z czarnym to zaiste dobry pomys³.
Lubiê rzeczy w kwiaty. Mam tak± czarn± spódnicê w ró¿owe, niebieskie i chyba ¿ó³te kwiaty. Jeju, ile powtórzeñ. Wybaczcie. W sumie to nie wiem czy istnieje synonim do kwiatów. Swoj± drog± schodzê z tematu. No nic, nie wa¿ne.

#5 2012-12-17 19:52:37

Mystery

Wygnany

Punktów :   

Podoba mi siê taki odcieñ zielonego jak maj± oczy mojego avatara. Chcia³abym co¶ w tym kolorze.

#6 2012-12-17 20:04:58

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

Ja preferujê czerwony, niebieski, bia³y, ewentualnie fioletowy. Chocia¿ ostatnio nawet ró¿owym nie gardzê xD
Ale jednak najlepiej siê czujê w czarnym, jak ja;D

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#7 2012-12-19 14:10:36

Fryderyka

Wygnany

Punktów :   

Mystery napisał:

Zapomnia³am wspomniec o pastelowych odcieniach najró¿niejszych kolorów. Na Papercats by³ kiedy¶, nie wiem czy dalej jest gorset w pastelowym ró¿u. By³ piêkny, szkoda, ¿e nie by³oby mnie wtedy na niego stac £±czenie takich kolorów z czarnym to zaiste dobry pomys³.
Lubiê rzeczy w kwiaty. Mam tak± czarn± spódnicê w ró¿owe, niebieskie i chyba ¿ó³te kwiaty. Jeju, ile powtórzeñ. Wybaczcie. W sumie to nie wiem czy istnieje synonim do kwiatów. Swoj± drog± schodzê z tematu. No nic, nie wa¿ne.

Taki z koronk±? Mam go, jest cudowny <3 Bo¿e, ile ja ju¿ mam tych gorsetów z papercats, to ju¿ podchodzi pod uzale¿nienie XD Lecz có¿ poradziæ na to, ¿e maj± najlepsze gorsety w sieci!
Pastelowe odcienie s± naprawdê ³adne - mam w podobnym kolorze jak ów gorset, o którym mówi³am na pocz±tku, spodnie i te¿ s± niez³e. W ogóle lubiê ³±czyæ takie kolory z na przyk³ad glanami >D A tak naprawdê to jestem dziewczyn± z zerowym wyczuciem stylu, wiêc pewnie nie wygl±da to cudownie, jak mi siê wydaje. Ale co tam! Grunt to ubieraæ siê jak siê lubi, nawet gdyby ca³y ¶wiat siê ¶mia³. To moje ¿yciowe motto.
KWIATY! Motyw kwiatowy te¿ bardzo lubiê, mam tak± ³adn± spódnicê d³ug± w kwiaty. Taka typowo na wiosnê/lato. We¼cie tê zimê, niech sobie pójdzie. Mam do¶æ kurtek i rajstop.

A co do kolorów - czerwieñ, bordo, fiolet, zieleñ, nawet b³êkit. Swego czasu marzy³am o b³êkitnym gorsecie. Dobra, co siê bêdê rozwodziæ, uwielbiam wiele kolorów, te wymienione najbardziej, jedynie nie lubiê mocnych, neonowych barw, daj±cych po oczach. Chocia¿ na kim¶ - czemu nie.
I lubiê paski ^^. Mam trzy pary rajstop w paski - czerwono-czarne, bia³o-czarne i jasnoró¿owo-czarne. Wszystkie w paski poziome, teraz marzê o pionowych. Jak zobaczy³am je w sklepie przy mojej szkole, rzuci³am siê na nie, jak na ¶wie¿e bu³eczki XD Czasem lubiê mieæ kilka rzeczy w ró¿nych kolorach, na przyk³ad pewne bluzki, mam jasnozielon±, fioletow± i czarn±. To ju¿ w ogóle nie¼le mnie na nie wziê³o, ale s± ¶liczne, wiêc co siê dziwiæ. I je¶li mam byæ szczera, to nawet jakbym znalaz³a tak± sam± jak ten trzy, ale czerwon± - wziê³abym XD. Dobra, kiedy¶, jak siê odwa¿ê i znajdê dobrego fotografa to siê obfocê w tych cudownych rzeczach. Zreszt± lubiê siê ubieraæ, wymy¶laæ nowe stylizacje. Czasem nawet mama mówi, ¿e przeginam, ale w mojej szkole, bardzo tolerancyjnej warto dodaæ - to przechodzi. Nawet nie ma g³upich spojrzeñ, ach, kocham liceum.
Ups, zboczy³am z tematu. Wybaczcie, ale jak uruchomiê swoj± paplaninê, ciê¿ko j± powstrzymaæ XD Dobra, koniec na ten temat. Pójdê zaspamowaæ inny temat <3 Je¶li nie macie nic przeciwko >D

No i! Serdecznie witam ponownie. Jestem taka w stylu - "pojawiam siê i znikam i znikam i zniikaam". Przepraszam, postaram siê czê¶ciej wpadaæ :>

¯aden dom nie jest ogniskiem domowym, dopóki nie promienieje w nim niewys³owione szczê¶cie kota, który okazuje je, krêc±c puszystym ogonem i zamiataj±c nim pod³ogi. Kot jest w domu przedstawicielem tajemnicy, uroku, sugestii.

#8 2012-12-19 17:02:12

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Je¿eli chodzi o wzory, to lubiê paski, drobne kropki, kratê i drobne kwiaty. No i TÊCZÊ :3

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#9 2012-12-19 21:22:06

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

PASKI!!! *.* Takie burtonowskie najlepiej!

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#10 2012-12-23 20:18:36

Jewel

Demon

19988345

Ja noszê wszystkie, a najrzadziej ró¿owy, jako¶ go nie lubiê...

Proszê tylko o jedno. Na moim pogrzebie czarne ró¿e.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/609b947eef4da65c44cf794b86930186.gif?1338904071

#11 2012-12-24 16:08:56

Mina

Demon

Punktów :   

Ja za to wybitnie nie znoszê ¿ó³ci. nie i jeszcze raz nie.
Co do burtonowskich pasków. Kwintesencja!!!

"Jedynym sposobem na pozbycie siê pokusy jest uleganie jej. Gdy bêdziemy siê opierali, dusza zachoruje z têsknoty za tym, czego sobie odmawia³a, z ¿±dzy za tym, co potworne jej prawa uczyni³y potwornym i bezprawnym."

#12 2013-01-12 20:34:43

Mystery

Wygnany

Punktów :   

Te¿ nienawidzê ¿ó³tego. ¯adnego odcienia, po prostu go nie trawiê. Jak widzê kogo¶ w ¿ó³tej bluzce to kojarzy mi siê ze sprz±taczk±. Nie wiem czy mówi³am, ale mam tak± wspania³± spódnicê w kwiaty. Tylko nie wiem do czego j± nosic. Nie mam ¿adnej bluzki która by pasowa³a. Co by¶cie do niej za³o¿y³y? Jest czarna i ma ró¿owe, niebieskie i chyba ¿ó³te kwiaty, jest poni¿ej kolan, ale nie do ziemi.
Fajny pomys³ ³±czyc pastelowy ró¿ z glanami

#13 2013-01-13 12:55:20

Varuka

Dziadek

Punktów :   

ty sied¼ cicho, ró¿owa skarpetko!

I am mad man ...

#14 2013-01-13 21:08:01

Kali

Demon

Punktów :   

Moim ulubionym kolorem zaraz po czerni jest bordowy. Ogólnie poza tym wszystkie odcienie czerwieni, br±z, zieleñ, niebieski, ¶liwkowy fiolet, szary... trochê te¿ biel i w bardzo ma³ych dawkach pomarañcz i pastelowy ró¿. Za to ¿ó³ci nienawidzê.

#15 2013-01-14 21:37:09

â€œâ€œshou“““†

Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów

47072465
Punktów :   

Ostatnio lubujê siê w wielu kolorach ³±czonych z czerni±, ciê¿ko mi siê okre¶liæ, ale w tym roku chcia³abym zrobiæ  porz±dki w czasie na rzecz ciuchów czarno-ró¿owych

http://24.media.tumblr.com/438c1c82380b8d54f7b29c871e90f2c0/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o1_250.gif http://31.media.tumblr.com/771542ac8a1ea0a77600f7b73ea56d48/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o2_250.gif

Stopka forum

RSS