#1 2014-05-11 15:06:06

Baudelaire

Dusza

808168
Punktów :   

Klimatycznie czyli jak?

Pytanie wystosowane do Was-> Jest lokal z odzie¿± w stylu gothic, metal, rock... a jednocze¶nie ma³y (?) no mo¿e wiêkszy bar/pub/klub z klimatyczn± muzyk±, miejscem do posiedzenia, spotkania, wypicia... Takie dwa w jednym... takie ma³e królestwo... Przyszliby¶cie? Przy okazji chcia³abym bardzo dowiedzieæ siê ilu¿ to Gotów i Gotek posiada Wroc³aw?

I oto Ja przebudzi³am siê w odmêtach Mroku i to co ze mn± powsta³o... Lecz nie ujrzysz, gdy nie widzisz...

#2 2014-05-11 15:46:07

Darxet

Potêpiony

8915570
Call me!
SkÄ…d: Podkarpacie
Punktów :   

Re: Klimatycznie czyli jak?

Do baru bym przyszed³, ale (zawsze jest jakie¶ ale) jakby by³ metal ,to nie ;_: do barów muzycznych ³a¿e albo takich co leci blues/jazz albo rock gotycki xD Przy czym to czy by³by tam sklep jest mi obojêtne bo i tak nie kupujê ciuchów w tym klimacie;_;

Mieszka³em kiedy¶ we Wroc³awiu ;_:

#3 2014-05-11 16:07:27

Baudelaire

Dusza

808168
Punktów :   

Ja nie twierdzê, ¿e ma byæ sam metal, raczej nie gustujê w tym typie muzycznym- zdecydowanie wolê gotyckie klimaty, ale jak ju¿ odzie¿ to musia³aby to byæ odzie¿ wszechstronna, czyli nie skoncentrowana tylko na jednym temacie. Natomiast klub w piwnicy (klasztornej), strasznie fajnie urz±dzony, mroczny klimat a dziêki muzie i odpowiedniemu prowadzeniu ... nic tylko siê dobrze bawiæ.
Ja mieszka³am 4 lata temu, a teraz znowu siê sprowadzi³am, miasto ma swój urok

I oto Ja przebudzi³am siê w odmêtach Mroku i to co ze mn± powsta³o... Lecz nie ujrzysz, gdy nie widzisz...

#4 2014-05-12 18:44:55

Silminyel

Wygnany

Punktów :   

To zale¿y gdzie, jak i w ogóle.
Gdyby taki lokal by³ w moim zasiêgu zapewne wst±pi³abym. Chocia¿by po to by na w³asnej skórze przekonaæ siê czy warto.

Swoj± drog± chyba mogê wyci±gn±æ ³apkê i stwierdziæ ¿e jako¶ swoj± osob± zasilam skromne Wroc³awskie grono gotów.
Znaczy jestem z Wroc³awia ale o innych pojêcia nie mam. Mieszkam tu od pó³tora roku i zamierzam jeszcze troszkê zostaæ. Poza tym od przeczytania "Nomen Omen" Marty Kisiel czujê do Wroc³awia jaki¶ taki sentyment. Na pewno pomieszkam tu jeszcze kilka lat i choæ pewnie nie zostanê do koñca ¿ycia, bo takie mieszkanie nad rzek± nie jest zdrowe, to zapewne bêdê tu jeszcze d³ugo wracaæ.

#5 2014-05-12 21:06:44

Black_Rose_Lady

Wygnany

SkÄ…d: Klodzko
Punktów :   

K³odzko, pub AK,  bardzo fajne miejsce, niedu¿e ale z klimatem i muza leci zawsze dobra

Urodzi³am siê w miesi±cu
tañca na linie
Kocham taniec
lina pojawia siê od czasu do czasu

#6 2014-05-13 18:38:20

Baudelaire

Dusza

808168
Punktów :   

Cieszê siê, ¿e znalaz³by siê kto¶, kto by chêtnie przyszed³ do takiego klubiku. We Wroc³awiu by³ wcze¶niej Gothic Hall ale nie jestem pewna czy dalej jest. Jeszcze nie dane by³o mi to sprawdziæ. Podejrzewam, ¿e teraz jest tam klub Underground. A ja lubiê takie klimaty i brakuje mi takiego miejsca, gdzie ta ciemniejsza strona wyjdzie na jaw. Prawdopodobnie ju¿ nied³ugo zrealizujê ten zamiar, bo najlepiej jest co¶ zrobiæ samemu

#7 2014-05-17 15:51:11

adamwilliams

Dusza

Punktów :   

Osobi¶cie, je¶li o Wroc³aw chodzi, to mieszkam tu od urodzenia i ilo¶æ ludzi, którzy uto¿samiaj± siê z mroczniejszym ¶wiatem jest bardzo znikoma. Klubów o takiej klimatyce praktycznie nie ma. Jest co prawda Od Zmierzchu do ¦witu, ale to lokal bardziej dla fanów metalu klasycznego. Liverpool ma te¿ imprezy tematyczne - industrial, horror itp itd. Jednak¿e nieczêsto spotykam osoby o podobnych zainteresowaniach, które by³yby chocia¿ w ma³ym stopniu skore na czêstsze spotkania.

"Do what you fear"

#8 2014-05-17 16:50:00

Darxet

Potêpiony

8915570
Call me!
SkÄ…d: Podkarpacie
Punktów :   

Ja sie w³óczy³em do Liverpoolu we Wroc³awiu, ale to by³o ze 2 lata temu ,wtedy bylo do¶c sporo osób w klimacie

#9 2014-05-18 02:24:37

adamwilliams

Dusza

Punktów :   

Teraz Liverpool ma równie¿ du¿± rzeszê fanów. Szczególnie Depeche Mode Party jest zawsze bogate w wiele ciekawych osób.

"Do what you fear"

#10 2014-05-18 18:17:43

Baudelaire

Dusza

808168
Punktów :   

Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e osób w takim klimacie we Wroc³awiu nie jest wiele. Ale tak naprawdê nie mo¿na niczego wykluczyæ. Trzeba rozró¿niæ zdecydowanie to, czym jest mroczna strona dla cz³owieka. Bo to, ¿e wielu z nas takow± posiada jest niezaprzeczalne, ale jak¿e wielu j± ukrywa. Nie mówiê tu o manifestowaniu stylizacj±, bo niestety ¶wiat zmusza nas do przystosowania siê do naszego spo³eczeñstwa , a przez to t³amsimy nasze uczucia i charakter. Sama tak robiê, przyznaæ siê muszê choæ wspó³istniejê w moim mieszkaniu z ró¿nymi bytami niematerialnymi i wcale nie jestem taka jak inni, ale gdzie¶ ta mroczna strona musi znale¼æ uj¶cie. Póki co chyba stworzê sklep stacjonarny z odzie¿±, inn± ni¿ te oferowane u nas, bardziej charakterystyczn±. Mogê równie¿ uzupe³niæ o cosplay i anime-> coraz bardziej rozwijaj±ce siê gatunki. Ale tak mi siê marzy taki klubik, gdzie cz³owiek móg³by przyj¶æ i po prostu byæ sob±...

#11 2014-05-18 19:07:23

adamwilliams

Dusza

Punktów :   

Taki klub by³by wybawieniem. Ja osobi¶cie nie kryjê siê, je¶li chodzi o ubiór (oczywi¶cie staram siê bardzo nie przesadzaæ, ¿ebym móg³ normalnie przej¶æ przez ulicê [bez uszczerbku na zdrowiu]). Brakuje mi miejsca, w którym mo¿naby byæ sob± i porozmawiaæ z podobnymi lud¼mi do siebie. Bardzo dobry pomys³ ze sklepem - sam chêtnie bym siê tam zjawi³

"Do what you fear"

#12 2014-05-20 21:51:07

Baudelaire

Dusza

808168
Punktów :   

Dzielnie ju¿ powstaj± kolejne projekty... póki co projektujemy wraz z bratem jedn± ze ¶cian- ka¿dy metr kwadratowy ma byæ zagospodarowany... Odzie¿ jest w trakcie zamówieñ... znalaz³am wiele rzeczy ma³o spotykanych w Polsce, a przede wszystkim taniej ni¿ na niejednym portalu u nas. Ostatnio zajrza³am na jeden z wielu sklepów internetowych... serio? nie wiedzia³am, ¿e za glany, które niewiele odbiegaj± od tych zwyk³ych, mo¿na daæ ponad 700 z³ O zgrozo...

#13 2014-05-21 13:37:08

Dr. Hackenbush

Wygnany

SkÄ…d: z miasta
Punktów :   

Baudelaire napisał:

Nie mówiê tu o manifestowaniu stylizacj±, bo niestety ¶wiat zmusza nas do przystosowania siê do naszego spo³eczeñstwa , a przez to t³amsimy nasze uczucia i charakter.

¦wiat nas do niczego nie zmusza, mo¿e prócz czynno¶ci czysto biologicznych. Natomiast chc±c przystosowaæ siê do spo³eczeñstwa, musimy siê do niego upodobniæ, czego ja nie mam zamiaru czyniæ.
Czasem rozs±dnie jest pój¶æ na kompromis ze spo³eczeñstwem, jednak wy³±cznie na zasadzie co¶ za co¶. Trudno sobie wyobraziæ by kto¶ dosta³ dobr± pracê np. w banku, prezentuj±c przy tym swój gotycki wizerunek. Ekscentryzm w spo³eczeñstwie jest zarezerwowany dla ludzi nieprzyzwoicie bogatych i uznanych artystów (tym na dorobku te¿ bym nie poleca³).
Jednak ten kompromis to tylko kostium, charakter cz³owieka pozostaje nienaruszony, to zupe³nie tak jak z chirurgiem, który w garniturze w którym dobrze siê czuje, nie bêdzie przecie¿ operowa³.
Poza tym nale¿y byæ sob±, nie daæ siê wyrównaæ, ustawiæ w szeregu, nie daæ siê st³amsiæ w imiê poprawno¶ci, czy tam czego¶ jeszcze.
Co do klubików, czy knajpek to ostatnio nie bywam, cenie spokój swojej biblioteki gdzie spotykam siê z kim chcê i gdzie czêsto trwaj± d³ugie spory, toczone w doborowym towarzystwie ksi±¿ek i butelek z winem.
Z bytami niematerialnymi, mimo szczerych chêci nie wspó³istniejê.

>> Wiedza dowodem jest syta, wiara za¶ wiecznie g³odna chodzi. <<

#14 2014-05-21 13:49:37

Silminyel

Wygnany

Punktów :   

Baudelaire
Ten sklep ma byæ we Wroc³awiu? Jak ju¿ ruszy koniecznie daj namiary, chêtnie wpadnê. W³a¶ciwie we Wrocku nie widzia³am ani ¿adnego jakiego¶ przyjemnego sklepu alternatywnego ani sklepu zwi±zanego z mang±/anime. A to do¶æ dziwne, bo przecie¿ jest tu naprawdê du¿o konwentów mangowych i w takich dniach wystarczy³oby tylko wokó³ terenu konwentu poroznosiæ ulotki, ¿eby sobie istne t³umy do sklepu ¶ci±gn±æ.

Mo¿na daæ 700 z³ za glany niewiele ró¿ni±ce siê od innych. Sama 2 miesi±ce sk³adam ju¿ kasê na parê takich i mniejsza o to, ¿e zarabiajac 8/h musia³am ³adnie ponad 80 godzin przepracowaæ ¿eby je kupiæ. Nie zdziwi³abym siê z reszt± gdyby nawet chodzi³o na o te same buty. Nie wygl±da³y one mo¿e tak http://www.scorpioshoes.com/womens-3/bo … 2_zoom.jpg ? Fakt, niewiele siê ró¿ni±, ale siê ró¿ni±. Jak komu¶ wpadn± w oko i uzna je za wyj±tkowe to uprze siê i je kupi. Baudelaire, na mêskich butach mo¿e by to nie przesz³o, ale jak kobieta siê zakocha w parze butów to siê uprze, stanie na g³owie i je kupi choæby kosztowa³y naprawdê irracjonalnie du¿o

#15 2014-05-21 18:04:24

adamwilliams

Dusza

Punktów :   

Je¶li chodzi o ubiór to sam siê z nim nie kryjê. Zgodzê siê, ¿e w pracy trzeba wygl±daæ schludnie, ale gdy z niej wyjdê przebieram siê w to, co lubiê. Nie znoszê narzucania mi stroju przez spo³eczeñstwo. K³adê na to du¿y nacisk. Oczywi¶cie ubiór ten staram siê uzupe³niaæ sob±. Uwa¿am, ¿e nale¿y byæ odzwierciedleniem swojego odzienia. Co do sklepu - równie¿ chêtnie bym tam zajrza³. Nigdy nie widzia³em sklepu z czymkolwiek dedykowanym wy³±cznie dla gotów, punków lub podobnych osób. Przyda³aby siê taka opcja.

"Do what you fear"

Stopka forum

RSS