#16 2013-07-11 11:29:31

NatalieAnne

Dusza

Punktów :   

Re: Marilyn Manson

Ja go wprost uwielbiam. By³am na jego koncercie w 2012 i ¿y³am tym jeszcze przez miesi±c. Panowa³a tam genialna atmosfera, genialni ludzie, genialne pogo i genialny Brian, który akurat by³ w ¶wietnej formie(tego obawia³am siê najbardziej). Od podstawówki s³ucha³am jego muzyki i za ni± bardzo go ceniê. Zw³aszcza za teksty, w których mo¿na odnale¼æ siebie lub swoj± sytuacjê. Po przeczytaniu jego autobiografii, zaczê³am marzyæ o chocia¿ jednej rozmowy z nim. Ma bardzo interesuj±ce pogl±dy. Jego opowiadanie by³o tak perwersyjne, ohydne i brudne, ¿e a¿ inspiruj±ce. Podziwiam te¿ jego prace malowane akwarelami. Uwielbiam jego ca³okszta³t jako artystê.

"Zwyciê¿y³e¶ i przeto ulegam. Atoli odt±d umar³e¶ dla Nieba i dla Nadziei! We mnie istnia³e¶ i – spojrzyj w moj± ¶mieræ, spojrzyj wskro¶ tej, która jest twoj±, postaci – jak doszczêtnie zamordowa³e¶ siebie samego!"

#17 2015-09-14 19:34:33

Lady_Grotesque

Dusza

Punktów :   

Uwielbiam muzykê MM Metal po³±czony z muzyk± industrialn± i wspania³y wokal. Szczególnie takich albumów jak "The Golden Age of Grotesque", "Born Villan", czy "Mechanical Animals" mogê s³uchaæ bez koñca c: Co do samego Briana, jest do¶æ kontrowersyjny, ale jako artysta ma do tego prawo. Jego praca polega na tworzeniu muzyki, nie na odgrywaniu roli przyk³adnego obywatela. Ja sama ¿ywiê do niego pewn± sympatiê, mimo ¿e nasz "Mefistofeles Los Angeles" piêkno¶ci± nie grzeszy (gusta, gustami, wiem ¿e wielu fankom siê podoba. Nie bijcie )

#18 2015-09-20 19:06:32

LordRuthven

Dusza

SkÄ…d: Warszawa
Punktów :   

Jako nastolatek by³em wielkim fanem Mansona ale te czasy to ju¿ zamierzch³a przesz³o¶æ. Choæ jego p³yty wci±¿ jeszcze zalegaj± gdzie¶ w mojej pó³ce z muzyk±, w g³o¶nikach nie brzmia³y ju¿ wiele lat. Choæ muszê przyznaæ, i¿ pod wzglêdem muzycznym Manson jest naprawdê dobry, to pod wzglêdem lirycznym i ideologicznym zupe³nie mi nie odpowiada. Poza tym jego twórczo¶æ jest bardzo wulgarna, a ja szczerze nie lubiê wulgaryzmów. Oczywi¶cie jak w przypadku wielu innych zespo³ów, tak i w przypadku Mansona móg³bym w jego twórczo¶ci wyró¿niæ kilka "pere³ek", których chêtnie pos³ucha³bym w ka¿dej chwili. Jedn± z nich jest genialna wed³ug mnie wersja znanego hitu grupy Eurythmics - Sweet Dreams. Uwielbiam ten posêpny klimat! Tym niemniej do grona zagorza³ych fanów Mansona z pewno¶ci± siê nie zaliczam.

Serce usta³o, pier¶ ju¿ lodowata,
¦ciê³y siê usta i oczy zawar³y;
Na ¶wiecie jeszcze, lecz ju¿ nie dla ¶wiata!
Có¿ to za cz³owiek? - Umar³y!

#19 2016-07-28 14:40:39

PurpleMoorland

Dusza

Punktów :   

Ja osobi¶cie go uwielbiam
Pamiêtam, ¿e pierwsz± poznan± przeze mnie jego piosenk± by³o ,,This is new sh*t'' Potem poznawa³am coraz wiêcej i wiêcej, zaczê³am kupowaæ p³yty (pierwsze by³o Mechanical Animals), przeczyta³am biografie, posz³am na koncert...
Tak¿e mo¿na powiedzieæ, ¿e jestem jego fank±.

Stopka forum

RSS