• Index
  •  » Na powa¿nie
  •  » Jakie s± Wasze marzenia, plany, aspiracje? Do czego w ¿yciu d±¿ycie?

#16 2014-08-22 14:27:01

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

Re: Jakie s± Wasze marzenia, plany, aspiracje? Do czego w ¿yciu d±¿ycie?

Nie,po prostu wiecznie mnie w domu nie ma. Dogadajmy siê konkretnie to bêdê, choæby na telefonie.

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#17 2014-09-19 18:42:26

bernard

Kusiciel

45942303
SkÄ…d: zapomniany klasztor

chcia³bym dostac medal od Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej... i zeby mi sie k³aniali ludzie na ulicy.

http://www.youtube.com/watch?v=leBkvfMVNqk

#18 2017-02-26 21:32:31

AmonXII

Dusza

Punktów :   

Moje marzenie jest nierealne do spe³nienia(no chyba ¿e doczekam mo¿liwo¶ci podró¿y w czasie) i dla wiêkszo¶ci zapewne dziwne, ale chcia³bym siê nie narodziæ. Parz±c w swoj± przesz³o¶æ doszed³em do wniosku, ¿e nie warto by³o ¿yæ. ¯y³em bo mia³em nadziejê, ¿e bêdzie lepiej, a jedyne co dostawa³em to wiêcej cierpienia. Teraz te¿ ¿yjê napêdzany nadziej±, ¿e bêdzie lepiej, choæ wcale nie jest i zapewne ju¿ nigdy nie bêdzie. Kto¶ mi powiedzia³, ¿e jak mi nie pasuje to ¿ebym siê zabi³. Ale nie mam powodu tego robiæ, skoro jako dziecko prze¿y³em gorsze rzeczy to teraz dam sobie radê. Jednak¿e, gdybym mia³ mo¿liwo¶æ cofniêcia siê w czasie i zapobiegniêcia swoim narodzinom to bym to zrobi³. Z moj± obecn± wiedz± uwa¿am, ¿e osoby, które mnie sp³odzi³y nie zas³uguj± na posiadanie dzieci. Troszkê odbieg³em od tematu, ale takie w³a¶nie mam marzenie na dzieñ dzisiejszy, kto wie mo¿e w przysz³o¶ci stanie siê co¶, co sprawi ¿e moje marzenie ulegnie zmianie.

#19 2017-02-26 22:34:38

Fryderyka

Wygnany

Punktów :   

Prawdê mówi±c, gdyby podró¿e w czasie istnia³y, nie móg³by¶ zapobiec swoim narodzin. To fizycznie niemo¿liwe.
Chocia¿ to pragnienie nie wydaje mi siê wcale dziwne. Lata temu mia³am podobne. Ale jakim¶ cudem, co¶ siê we mnie zmieni³o. Moje ¿ycie jest identyczne jak wówczas, ale zaczê³am dostrzegaæ jego pozytywn± stronê. A ona istnieje w ka¿dym, nawet pozornie najtrudniejszym ¿yciu. W³a¶ciwie, ilekroæ zaczynam o tym mówiæ, wydaje mi siê, ¿e moje s³owa brzmi± banalnie. Ale prawd± jest, ¿e nawet je¶li kroczymy samotnie w ciemno¶ciach, mamy co¶, co mo¿e je rozproszyæ - ¶wiat³o, które tkwi w nas samych.
Je¶li mia³abym to nazwaæ, nazwa³abym to nadziej±, wiar±, mi³o¶ci±, chêci± do ¿ycia. To wszystko bywa st³amszone, niewidoczne, ale istnieje.
Bardzo mi przykro, ¿e znalaz³e¶ siê w trudnej sytuacji, jakakolwiek ona jest. Wierzê, ¿e jest Ci ciê¿ko, ale... ka¿dy ból, ka¿de cierpienie w koñcu mija. Zawsze tak jest. Zawsze w koñcu zdarza siê co¶, co sprawia, ¿e ¿ycie, które dotychczas by³o dla nas niczym innym jak koszmarem, staje siê nieco ³atwiejsze. ¯e w koñcu dostrzegamy jego piêkno. ¯e na ¶wiecie jest mnóstwo rzeczy, dla których warto ¿yæ.
Wiosna dociera wszêdzie, naprawdê! Nawet do ¿ycia ludzi okropnie nieszczê¶liwych. A bana³y, które prawi± takie osoby jak ja, s± prawdziwe. Trzeba tylko uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ i odwagê.
Z ca³ego serca ¿yczê Ci aby¶ w koñcu znalaz³ szczê¶cie, bo na to zas³ugujesz. I ¿eby¶ trafi³ na ¿yczliwych ludzi, których wbrew pozorom sporo na tym ¶wiecie.

Pozdrawiam Ciê serdecznie.

¯aden dom nie jest ogniskiem domowym, dopóki nie promienieje w nim niewys³owione szczê¶cie kota, który okazuje je, krêc±c puszystym ogonem i zamiataj±c nim pod³ogi. Kot jest w domu przedstawicielem tajemnicy, uroku, sugestii.

• Index
  •  » Na powa¿nie
  •  » Jakie s± Wasze marzenia, plany, aspiracje? Do czego w ¿yciu d±¿ycie?

Stopka forum

RSS