#1 2010-11-15 11:18:31

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Aborcja- za czy przeciw?

Co my¶licie o aborcji? Dla mnie osobi¶cie jest to straszne, kiedy kto¶ usuwa dziecko, noszone pod w³asnym sercem. Nie wiem dlaczego, ale zawsze kiedy o tym my¶lê, czujê siê ¼le. W ¿yciu bym tego nie zrobi³a, choæbym nie mia³a co je¶æ, nie mia³a gdzie mieszkaæ- w ¿yciu nie zabi³abym w³asnego dziecka.
Kiedy¶ patrza³am na to nieco inaczej, ale uwa¿am, ¿e do tego tematu trzeba jednak dojrzeæ.

A Wy co o tym my¶licie?

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#2 2010-11-15 11:39:32

Scarlett

Najwy¿sza zajebisto¶æ

12562953
Call me!
Punktów :   

Re: Aborcja- za czy przeciw?

Ja ca³kowicie popieram aborcjê. Jestem pewna ¿e gdybym zasz³a w nieplanowan± ci±¿ê np w m³odym wieku to usunê³abym j±.
Wtedy jest to tylko zarodek. To przecie¿ nawet nie zaczê³o ¿yæ.

Pojedynczy kwiat na rogu uliczki...
Gdy spogl±dam w niebo, ostatnie p³atki ¶niegu opadaj± mi na d³oñ...

#3 2010-11-15 12:46:49

Â¶limak

Dusza

6336292
SkÄ…d: Warszawa
Punktów :   

uwa¿am, ¿e lepiej usun±æ ni¿ zmuszaæ dziecko do niegodnego ¿ycia. albo wyrzuciæ je na ¶mietnik czy zostawiæ na klatce schodowej, jak to praktykuj± niektóre "matki". i nie mówiê tu o "widzimisiê" kobiety, która "nie chce, bo nie", tylko o kobiety, które naprawdê nie mog± zapewniæ dziecku jakichkolwiek warunków do rozwoju.

#4 2010-11-15 13:23:29

DarkMonic

Wygnany

SkÄ…d: Pszczyna
Punktów :   

Je¶li jaka¶ kobieta nie chce dziecka, to dla niej aborcja powinna byæ niedopuszczalna. Je¶li zarodek umar³ i matka mo¿e umrzeæ przy porodzie zmar³ego zarodka, to wtedy do aborcji nic nie mam.

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

#5 2010-11-15 15:25:13

AraristAtom

Wygnany

3228593
Punktów :   

Mo¿e i dziecko po poczêciu ju¿ ¿yje, ale nawet nie jest tego ¶wiadome.
Jestem ca³kowicie za aborcj±. W koñcu lepiej usun±æ ci±¿ê, ni¿ skazywaæ dziecko na np. ubogie ¿ycie (czasami nawet BARDZO ubogie) itp.

Ja: a teraz pisz pisz na pracowniê
Kuba: tak jest!
Kuba: sie robi Szefowo

#6 2010-11-15 16:07:40

Mishia

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Obok Rybnika :)
Punktów :   

Wczoraj my¶la³am czy nie za³o¿yæ takiego tematu.
Jestem gdzie¶ po¶rodku. Tera mi siê nie chce wypowiadaæ, potem co¶ szkrobnê.

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#7 2010-11-15 16:54:44

Scarlett

Najwy¿sza zajebisto¶æ

12562953
Call me!
Punktów :   

W±tek ok, no ale po skoñczeniu tematu bêdzie le¿a³.
Je¶li mogê zadam tu pytanie co s±dzicie o zwi±zkach homoseksualnych i prawach homoseksualistów?

Pojedynczy kwiat na rogu uliczki...
Gdy spogl±dam w niebo, ostatnie p³atki ¶niegu opadaj± mi na d³oñ...

#8 2010-11-15 17:25:48

Â¶limak

Dusza

6336292
Punktów :   

Spoko! Niech legalizuj±, ¿eby po sobie dziedziczyæ - w koñcu je¶li ¿yj± ze sob± czasami ca³e ¿ycie to im siê to nale¿y. Ale! Adopcja dzieci zdecydowanie nie, ¶lub ko¶cielny - z za³o¿enia zwi±zek kobiety i mê¿czyzny - równie¿ nie. Oraz tym chorym paradom mówiê nie. Chorym dlatego, ¿e mniej tam homoseksualistów z prawdziwego zdarzenia, a wiêcej dragqueen itp, psuj± ludziom tej orientacji opiniê, gdy¿ tak samo jak wiêkszo¶æ normalnych ludzi nie toleruje dziewczyny prawie wspó³¿yj±cej na przystanku, tak samo nie toleruje dwóch mê¿czyzn wysmarowanych oliwk± ob¶ciskuj±cych siê na paradzie. Nikt nikomu do sypialni nie zagl±da, ale po co siê obnosiæ, i na w³asne ¿yczenie psuæ o sobie opiniê?

#9 2010-11-15 18:09:54

Fantasmagoria

Gość

Jak ja lubiê takie tematy. Jestem za aborcj±, jak najbardziej, choæ ja raczej nie wykona³a bym takiego zabiegu, chyba ¿e w przypadku zagro¿enia mojego ¿ycia. Uwa¿am ¿e Ko¶ció³ nie powinien zabraniac aborcji osobom niewierz±cym niech, ksiê¿a niech mówi± o tym z ambony, ale niech nie mieszaj± siê do polityki. Osoba wierz±ca, nie wykona tego zabiegu, ale atei¶ci...  To sprawa prywatna ka¿dego cz³owieka, i poniek±d zale¿y od wiary, nie od obowi±zuj±cego prawa, przynajmniej moim zdaniem, powinna.

Eee, takie w±tki s± wieczne, no pogadajmy jeszcze o aborcji, tak ma³o osób siê ju¿ wypowiedzia³o...

Ostatnio edytowany przez Fantasmagoria (2010-11-15 18:11:54)

#10 2010-11-15 18:54:55

Dark blood

Wygnany

Punktów :   

w pe³ni siê z tob± zgadzam

Ostatnio edytowany przez Dark blood (2010-11-15 18:56:15)

ka¿de g³êbsze uczucie prowadzi do cierpienia

#11 2010-11-15 19:04:07

Â¶limak

Dusza

6336292
Punktów :   

w ogóle uwa¿am,¿e w Polsce kler ma za du¿o do powiedzenia.

#12 2010-11-15 19:15:14

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Je¿eli chodzi o ko¶ció³ i jego zasady...ka¿dy ma swoje zdanie i wkurza mnie, kiedy co¶ zakazuj±.

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#13 2010-11-15 20:31:15

Natalia valiant

Dusza

Punktów :   

Aborcja - zdecydowanie tak w sytuacjach typu: dziewczyna zosta³a zgwa³cona i zasz³a w ci±¿ê, wpadka przytrafi³a sie dziewczynie która nie posiada warunków na wychowanie dziecka, ch³opak ja zostawi³ a w okolicy nie ma oka ¿ycia czy jakos tak lub po prostu nie wie gdzie mog³aby oddaæ to dziecko po narodzinach, dzieci niepe³nosprawne - gdy choroba jest juz wykryta +- a jeszcze mo¿na przeprowadzic aborcje, zagrozenie ¿ycia matki.

Aczkolwiek nie popieram aborcji w sytuacjach, gdy matka zostaje m³oda dziewczyna która lubi uzywaæ ¿ycia i jest nieodpowiedzialna - uwazam, i¼ w takiej sytuacji dzieko moze nauczyæ ja wielu rzeczy w tym  odpowiedzialno¶ci.

A co do zwi±zków homo - nie mam nic przeciwko - aczkolwiek te parady nie za bardzo mi sie podobaj±.

Ostatnio edytowany przez Natalia valiant (2010-11-15 20:32:56)

#14 2010-11-15 21:04:30

Mishia

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Obok Rybnika :)
Punktów :   

Je¶li chodzi o zwi±zki homoseksualne jestem jak najbardziej za. Kiedy¶ siê o to pok³óci³am z siostr± na religii. Wyt³umaczy³a mi to ¿e homoseksualizm pochodzi od Szatana O_o
Ja uwa¿am, ¿e skoro co¶ takiego istnieje, stworzy³ to Bóg i on tak chcia³. A ka¿dy ma prawo byæ szczê¶liwy z druga osob±, wiêc tym bardziej nie rozumiem Ko¶cio³a.
To samo z nietolerancj± wobec homo. Dno i dwa metry mu³u.

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#15 2010-11-15 21:15:42

Fantasmagoria

Gość

Te¿ uwa¿am ¿e ko¶ció³ powinien jako¶ w miarê akceptowaæ zwi±zki homo, przecie¿ taki cz³owiek nie zmieni³ orientacji za z³o¶c ko¶cio³owi, to nie zale¿y od niego. Mam kole¿ankê, która jest taka kompletnie anty zwi±zki homoseksualne, anty aborcja, anty in vitro, do tego jest czym¶ w rodzaju rastamana, co jest jeszcze ¶mieszniejsze. A! I nie cierpi Niemców, tego to w ogóle nie rozumiem Choæ muszê przyznaæ ¿e siê lubimy... ale rozmowa z ni± o religii jest bardzo ciê¿ka, zw³aszcza kiedy jest siê takim sceptykiem jak ja.

Ostatnio edytowany przez Fantasmagoria (2010-11-15 21:17:59)

Stopka forum

RSS