Kusiciel
Co o niej sądzicie? Podoba Wam się, czy może myślicie, że kompromituje Got?
Administrator
Zaraz zostane pewnie równo objechana ale cóż.
Szczerze? Uwielbiam ten styl. Może nie tak bardzo jak gotyk-gotyk, ale również mi się podoba.
Myślę że ma to nawiązanie do moich zainteresowań, ponieważ interesuje się Japonią i wszystkim co z nią związane. A szczególnie kulturą, mangą, anime i ubiorem. A ten styl jest właśnie zapoczątkowany i najbardziej popularny w tym kraju.
Jestem zakochana w gothic-lolickich ( ;D ) sukienkach, płaszczach oraz w legwarmersach.
W skrócie : podoba mi się ten styl, czasami podbieram pewne elementy charakterystyczne ale zawsze w czarnej tonacji i z umiarem.
Kusiciel
Myślę, że nie zostaniesz zjechana. Mi też, osobiście, podoba mi się Lolita i kojarzy z Mangą i Anime.
Potępiony
Nie przeszkadza mi to. Niektóre rzeczy w takim stylu są ładne
Gothic lolita ma kompromitować gotyk? Kto Ci podsunął taką myśl? Gothic lolita to jeden z najbardziej popularnych trendów w subkulturze gotyckiej. Ostatni zespół, jaki słuchałam, a jest godzien polecenia, który odnosi się do stylu elegant gothic lolita, to RazorBladeKisses, brytyjsko-irańska grupa gothic rockowa. Mają niesamowite piosenki, aż czuć w nich ten słodki, a zarazem mroczny styl!
Parę ich fotek:
Jakie jeszcze znacie zespoły robiące sobie image gothic lolita?
Kusiciel
Ja nie twierdzę, że kompromitują. Podałam przykład, o wiele Gotów uważa GothLoli za kompromitujące.
Dziwne, ja nie spotkałam jeszcze takiego nastawienia u nikogo w tych klimatach, dlatego mnie to tak zdziwiło...
Kusiciel
Czasami tak bywa.
Tak uważają przynajmniej w moim otoczeniu, wszyscy Goci.
Moim zdaniem GothLoli jest świetna.
Ja szczerzę nie przepadam za Gothic lolitą. Dla mnie ten styl już jest za słodki a zawsze miałam odraz do czegoś takiego. Jednakże nie twierdze ,że na sam widok lolity mi sie niedobrze robi, poprostu nie podoba mi się. Ale też nie gardzę niektórymi ciuchami lolity O wiele bardziej wolę gotyk taki jak vampire albo gothic rock ^^
Nie mam nic przeciwko gothic lolicie. Pokazuje w jak świetny sposób można połączyć cukierkowość z mrokiem. A tak przy okazji przesłuchałam parę piosenek zespołu zamieszczonego powyżej. Muszę przyznać, że mi sie spodobały
Fanatyczka XIII. Století
Lubię ten styl, kojarzy mi się z mangą i anime, a interesuję się tymi rzeczami. Ale wolę jednak zwykłe: vampiric albo victorian gothic ubrania, zarówno oglądać, jak i nosić. Chociaż widziałam parę gothloli sukienek, które podobały mi się bardziej niż tradycyjne gotyckie, ale to były wyjątki.
Też nie wiedziałam, że są goci, którzy twierdzą, że gothloli to kompromitacja stylu gotyckiego, zdziwiłam się...
Wygnany
Jeżeli chodzi o te różowe słodkie sukienki, to niezbyt mi przypadają do gustu, np.:
Już bardziej to mi się podoba:
Fanatyczka XIII. Století
A ja lubię też te "różowe" lolity, czyli sweet/ama lolita, czasami się tak ubieram :3
U innych mi się ten styl podoba, jednak sama bym się tak nie ubrała Moim zdaniem ten styl jest za bardzo infantylny. Chociaż można uznać, że poniekąd ubieram się w stylu ero loli ;>
Lubię niektóre elementy stylu lolita - bluzeczki z bufkami, szerokie spódniczki do kolan...
No, cóż, tak naprawdę to gothic lolita korzysta z różnych elementów np. burlesque, więc sama w sobie jest trochę "erotic". W gruncie rzeczy gothic lolita kojarzy mi się z wytworem Japończyków, zafascynowanych lolicomami i wszelką pedofilią.