#16 2010-12-12 14:56:47

Umbrae

Wygnany

4131969
Punktów :   

Re: Wypowiedzi nauczycieli

Lab. Chemia organiczna.
"Wodzu, a co to za cipkê tak± ma³± uwi³e¶? Dla siebie?" (dr hab. in¿. Piotr K. o s±czku który sam posk³ada³em)

#17 2010-12-17 20:37:45

Mamona

Wygnany

Punktów :   

No dobra mo¿e to nie bêdzie ¶mieszne
Nauczycielka od matematyki do mnie : " Czy tu musisz tak g³o¶no wyra¿aæ swoje uczucia?". Dar³am siê na ca³± klasê wtedy ale nie pamiêtam o co chodzi³o.

#18 2010-12-17 21:07:42

Czarny_Lis

Gość

ja dosta³em kiedy¶ uwagê na lekcji w-fu,cytuj±c: ,,graj±c w pi³kê no¿na , kopie pi³kê,,

#19 2010-12-17 21:10:31

Mamona

Wygnany

Punktów :   

Czarny_Lis napisał:

ja dosta³em kiedy¶ uwagê na lekcji w-fu,cytuj±c: ,,graj±c w pi³kê no¿na , kopie pi³kê,,

To jest ju¿ naprawdê, kalectwo nauczyciela xD

#20 2010-12-17 21:33:15

Sybilla_Bathory

Przeklêty

Punktów :   

Mój kolega dosta³ uwage o tre¶ci "¶piewa na lekcji muzyki" jednak nic nie pobije mojego matematyka z liceum.
Kole¿anka stoi przy tablicy, mêczy siê nad zadaniem w koñcu je zrobi³a a mój matematyk mówi do niej "powiedz mamie, ¿e tatu¶ jest z Ciebie dumny" O.O

„Tam gdzie twe p³omienie wci±¿ li¿± me uda
a me ¿ebra pêkaj± ³amane twym ko³em.
Taka kobieta nie wstydzi siê umieraæ.
Ja jestem w³a¶nie taka.”

#21 2010-12-28 20:53:12

orkov

Potêpiony

Punktów :   

Pani od historii: Gdyby g³upota w tej klasie umia³a parowaæ, to byliby¶my w saunie
Pani od historii: G³upota wyp³ywa z ciebie, jak lawa z wulkanu
Pani od plastyki(do kolegi s³uchaj±cego muzyki na lekcji) : Oddaj mi telefon(kolega oddaje telefon, z dotykow± klawiatur±, po chwili:) Lukasz, a gdzie tu s± literki?
Pani od religii, podczas przygotowañ do apelu:(wo³a j± ch³opak z koñca sali, ona siê rozgl±da, nigdzie ego nie widzi, w koñcu dostrzega): Ahh, bo wy wszyscy jeste¶cie rozdwojeni na piêæ stron po ca³ej sali...

#22 2010-12-28 21:15:14

Sybilla_Bathory

Przeklêty

Punktów :   

Nie no katechetka jest wielka : D Jêzyk polski nie ma przed ni± tajemnic.

Ja jestem w³a¶nie taka.”

#23 2010-12-28 21:28:00

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Wypowied¼ katechetki mi siê najbardziej spodoba³a

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#24 2010-12-29 14:42:38

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Mnie rozwala wyk³adowca od Literatury Wspó³czesnej, który "strz" wymawia jako "szcz". Kiedy¶ czyta³ fragment jakiego¶ dramatycznego w nastroju wiersza Mi³osza, to by³o co¶ o wojnie, by³y tam m.in. s³owa "rozleg³ siê g³uchy strza³", jak przeczyta³ "rozleg³ siê g³uchy szcza³" to ca³y dramatyzm diabli wziêli Pamiêtam te¿ "pobieg³a prosto jak strza³a" - "pobieg³a prosto jak szcza³a" xD Tu my¶la³am, ¿e nie wytrzymam i zacznê siê brechtaæ, a siedzia³am tu¿ przed nim, ale jakim¶ nadludzkim wysi³kiem uda³o mi siê nie ¶miaæ ^^''

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#25 2010-12-29 15:04:11

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Cytaty nie tylko z wyk³adów i nie tylko nauczycieli, te¿ innych osób z mojego roku, ale chyba pasuj± do tego w±tku

P.K. do wyk³adowczyni od j. w³oskiego (to by³o w zesz³ym roku, dziêki Bogu w tym roku ju¿ nie mam w³oskiego) o Katyniu:
-Ale nie wydaje siê pani, ¿e to jest trochê przesadzone, jak jaka¶ kobieta piêædziesiêcioletnia mówi: "Ja straci³am dziadziusia, mia³am wtedy roczek i tak go pamiêtam i ojej..."
Przecie¿ to jest tandeta na kó³kach i na resorach. To widaæ, ¿e chodzi o odszkodowania.

Najlepiej by³o s³yszeæ, jak on mówi, tekst pisany nie jest taki ¶mieszny jak brzmienie oryginalnej wypowiedzi.

Na konferencji naukowej (co¶ o bibliotekach cyfrowych, nie pamiêtam, bo przez wiêkszo¶æ tej konferencji spa³am xD) w rzêdzie za mn± siedzia³o sporo luzackich m³odych ksiê¿y, którzy ci±gle z podziwem komentowali kolejnych przemawiaj±cych:
-Uuu... biskup... czaaad...
I tym podobne xD W³a¶ciwie tylko dziêki tym komentarzom nie przespa³am ca³ej tej konferencji xD

Czekaj±c na zajêcia siedzê z innymi dziewczynami z roku w bibliotece, jedna z nich pokazuje swój nowy pasek, reszta próbuje ustaliæ, czy jest skórzany, czy sztuczny. B. bierze ten pasek, w±cha i mówi: "skórzany, jak co¶ ¶mierdzi, to znaczy, ¿e jest skórzane".
W tym momencie wszystkie w±chamy swoje rêce i chórem:
"Jestem skórzana" xD

Na w³oskim w tek¶cie "czytanki" kto¶ zamiast "Di Caprio" przeczyta³ "Di Carpio"
A.Z. do mnie zamy¶lonym g³osem i ze ¶mierteln± powag±: "Di Carpio... Bi Leszcz..."

Na jakich¶ zajêciach w zesz³ym roku (mo¿e to by³y Metody zarz±dzania) jedna osoba mia³a odgrywaæ scenê ubiegaj±cego siê o pracê (£.), a inne osoby mia³y byæ ich "potencjalnymi pracodawcami". (M., E.)
£. mówi, ¿e pracowa³ ju¿ w jakiej¶ bibliotece, wymienia tu w jakiej.
M. A jak d³ugo pan tam pracowa³?
£. (wskazuj±c na E.) A ta pani dobrze wie.
M. A sk±d ta pani ma wiedzieæ?
£. Bo ta pani ma ze mn± dwójkê dzieci.
(parê pytañ pó¼niej znowu wspomina co¶ o E.)
M. Ale proszê ju¿ zej¶æ z ¿ony.
xD

BRATRSTVO LUNY TEAM

#26 2010-12-29 15:17:39

Sybilla_Bathory

Przeklêty

Punktów :   

Katyñ powalaj±cy :] ja mam sklerozê i niestety nie pamiêtam wiêkszo¶ci dziwnych uwag na moich zajêciach. Ale jak sobie przypomnê to napiszê.

Ja jestem w³a¶nie taka.”

#27 2010-12-29 16:41:46

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Sybilla, zapisuj sobie ^^ Ja sobie to wszystko zapisujê od razu jak us³yszê :3

BRATRSTVO LUNY TEAM

#28 2011-01-09 19:33:03

Fantasmagoria

Gość

To ja opiszê wam sytuacje z ostatniej lekcji historii sztuki. W³a¶ciwie nie robili¶my nic konkretnego, tylko rozmawiali¶my, ujmuj±c to jak najogólniej, o morderstwach. Nie by³am tym zbyt zainteresowana, bo bardziej zajmowa³ mnie, powiedzmy, "oryginalny" szalik kole¿anki. W koñcu profesor U. zada³a nam takie pytanie, "Czy mo¿ecie wymieniæ mi jakie¶ z siedmiu cudów ¶wiata?". No to, jako ¿e nie jest to specjalnie trudne pytanie wszyscy zaczêli co¶ wymieniaæ, a w koñcu jak chyba wszystkie zosta³y ju¿ powiedziane, kole¿anka krzyczy, "Jezus ¦wiebodziñski!"
Mo¿e jak siê o tym opowiada to nie jest to juz takie zabawne, ale ja nie mog³am wytrzymaæ jak to us³ysza³am;)

#29 2011-01-10 19:45:46

orkov

Potêpiony

Punktów :   

Nauczyciel od wf: No to teraz pobiegniemy na boiseczko poprowadziæ rozgrzeweczkê na ocenkê, bo niektórzy jeszcze nie maj± oceneczki z rozgrzeweczki xD

#30 2011-01-10 20:42:26

Sybilla_Bathory

Przeklêty

Punktów :   

Chryste : D Mój nauczyciel wfu tez by³ dobry. Jak jaka¶ dziewczyna nie æwiczy³a na zajêciach to bra³a najczê¶ciej jakiego¶ szmat³awiec typu Twist czy Bravo Girl. On namiêtnie je czyta³ na ka¿dej lekcji ^^ W dodatku mia³ swoje ulubione powiedzenia D¼wied¼ ( nied¼wied¼ ) i toperz (nietoperz)

Ja jestem w³a¶nie taka.”

Stopka forum

RSS