#106 2013-02-24 16:45:32

zombi

Wygnany

SkÄ…d: woj.mazowieckie
Punktów :   

Re: Walentynki

zbytnio nie przepadam za walentynkami po prostu troche mnie irytuje ¿e przyjê³o sie w Polsce zagraniczne ¶wiêto a o naszym rodzimym zapomniano

Je¶li nie chcesz mieæ swego udzia³u w klêskach, nie bêdziesz go mia³ równie¿ w zwyciêstwach.
- Antoine De Saint-Exupery

#107 2013-02-24 17:12:41

Garinol

Gość

zombi napisał:

zbytnio nie przepadam za walentynkami po prostu troche mnie irytuje ¿e przyjê³o sie w Polsce zagraniczne ¶wiêto a o naszym rodzimym zapomniano

Przychylam siê do tej wypowiedzi. I o¶mielê siê powiedzieæ wiêcej. Spo³eczeñstwo staje siê jak banda lemingów sterowanych za pomoc± mediów. Po³kn± wszystko, co nie jest polskie.
Tymczasem rodzima tradycja, wypracowywana przez wieki istnienia narodu powoli zanika...
Nie obchodzê nic z tych importowanych "¶wi±t".  Uwa¿am, ¿e mi³o¶æ jako dar sam w sobie, nie potrzebuje jakiego¶ ¶wiêta, a i wiêkszym, milszym zaskoczeniem jest jaki¶ podarunek tak nie od ¶wiêta.

#108 2013-02-24 18:24:11

Bluebell

Wygnany

Punktów :   

¦mieszne jest to, ¿e z 95% ludzi uwa¿a Walentynki za durne, niepotrzebne ¶wiêto, ale i tak prawie ka¿dy kupuje swojej drugiej po³ówce prezent, bo "jako¶ tak g³upio", jakby to by³ ich obowi±zek. Ludziom wszystko siê wci¶nie, je¶li zobacz±, ¿e inni te¿ tak robi±... Walentynki nie maj± w sobie ani krzty romantyzmu, totalna komercjalizacja mi³o¶ci.

Ostatnio edytowany przez Bluebell (2013-02-24 18:24:42)

#109 2013-02-24 19:09:09

Murder_Leader

Przeklêty

Spytaj
Punktów :   

Elspeth napisał:

A bo ja wiem... Ty powinna¶ wiedzieæ najlepiej, ¿e siê gra, gra i " O Bo¿e, ju¿ rano?!" xD

Huahua ja tak mam w RPG Skajpajowe XD
"Ale jak to koniec weekendu? Ale jak to jutro szko³a? o.O Co wy pierdolicie?!" XD

#110 2013-03-08 20:26:13

Mystery

Wygnany

Punktów :   

Garinol, ¶wiête s³owa. Ja te¿ nie obchodzê wspomnianych "¶wi±t". Poza tym Walentynki to rzecz kiczowata. I s± wszêdzie. W Internecie, w sklepach, w telewizji. Strach wyj¶c z domu. Wyj¶cie z bezpiecznej kryjówki mo¿e skutkowac ca³kowite zepsucie humoru oraz my¶li typu "Co siê dzieje z tym ¶wiatem...". Wymy¶lono to tylko po to, ¿eby cukiernie i kwiaciarnie mia³y wiêksze zyski.

#111 2014-02-12 08:49:57

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Bêdziecie jako¶ gotycko ¶wiêtowaæ walenie w tynki? Ja z Gravem w zesz³ym roku, jak pewni wspomina³am, pili¶my winiacza i ogl±dali¶my parê filmów z serii "Pi³a", na poprzednich byli¶my na pokazie najbardziej kiczowatych horrorów (jeden z nich by³ o po¿eraczu serc - dos³ownie), a w tym roku pewnie bêdziemy kontynuowaæ tradycjê G³upie ¶wiêto, ale mo¿na je dopasowaæ do w³asnych gustów i obchodziæ dla beki

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#112 2014-02-13 15:56:43

Kali

Demon

Punktów :   

Ja na walenie w tynki z mym mê¿czyzn± kupujemy przyjacielowi Lego. Romantycznie. <3

#113 2014-02-13 17:00:37

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

Po przeczytaniu  Johany posta przypomnia³o mi siê to http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 … iginal.jpg

Ja mam nadziejê, ¿e mój Luby niczego g³upiego nie wymy¶li, mam zamiar dzisiejszy i jutrzejszy wieczór spêdziæ ze swoj± ksi±¿kow± mi³o¶ci± i dokoñczyæ ksi±¿ki:)

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#114 2014-02-13 18:25:40

Lukrecja

Kusiciel

SkÄ…d: warszawa
Punktów :   

Dla zakochanych to powinien byæ dzieñ jak ka¿dy inny. Ja siê staram ten dzieñ traktowaæ jak ka¿dy,ale lekko przybija.Jak by³am w zwi±zku ch³opak nie spêdza³ ze mn± tego dnia (dwa razy ) mimo,¿e np ja mu co¶ symbolicznie kupi³am.Nigdy nie lubi³am tego ''¶wiêta'' przypomina³o mi o tym,¿e w tym wcieleniu te¿ bêdzie dany mi w tych sferach pech.W tym roku z braku laku odprawiam dzieñ epilepsji sama mam podejrzenie ukrytej wiêc ¶wiêto Leniaczka.

#115 2014-02-16 22:41:13

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Elspeth, dobry link
W tym roku nawet siê z Gravem nie mogli¶my napier... ekhem, napiæ, bo Grav mia³ do roboty na nockê, ale dosta³am od Grava ró¿ê i torebkê z Ruby Gloom, kocham tê kreskówkê, lekko gotyckie klimaty na weso³o, polecam. Taa, prezent akurat na miarê mojego wieku (a jestem stara jak wêgiel ). A ja mu da³am jak¿e romantyczne ksi±¿ki: jedn± o kobietach w Trzeciej Rzeszy, drug± z grafikami Beardsleya (twórca secesyjny, który mia³ ciekawe tematy grafik, np. kobieta-faun albo ró¿ne morderczynie) i trzeci± "Demoniczne kobiety" - zbiór opowiadañ Sacher - Masocha (tak, tego od terminu "masochizm").

Ostatnio edytowany przez Johana_MarieXIII (2014-02-16 22:41:34)

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#116 2014-02-17 10:19:15

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

Sheldon mistrz:)

U mnie na szczê¶cie obesz³o siê bez ¶wirowania. Herbatka, film, czyli dzieñ jak co dzieñ.

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#117 2014-02-17 12:50:12

Black_Rose_Lady

Wygnany

SkÄ…d: Klodzko
Punktów :   

Walentynki zrobili¶my sobie z moim Ukochanym 13 stego lutego ( jako¶ 13stka lepiej mi pasuje ), czas spêdzili¶my na kolacji w wypróbowanej restauracji, by³o cudnie Kultywujemy równie¿ Noc Kupa³y, któr± uwa¿am za jeszcze piêkniejszy czas, bardziej zwi±zany z tym, co mi w duszy siedzi Poza tym zgadzam siê z tym, ¿e Mi³o¶æ powinna ¶wiêtowaæ w ka¿dym dniu naszego ¿ycia

Urodzi³am siê w miesi±cu
tañca na linie
Kocham taniec
lina pojawia siê od czasu do czasu

Stopka forum

RSS