zbytnio nie przepadam za walentynkami po prostu troche mnie irytuje że przyjęło sie w Polsce zagraniczne święto a o naszym rodzimym zapomniano
Gość
zombi napisał:
zbytnio nie przepadam za walentynkami po prostu troche mnie irytuje że przyjęło sie w Polsce zagraniczne święto a o naszym rodzimym zapomniano
Przychylam się do tej wypowiedzi. I ośmielę się powiedzieć więcej. Społeczeństwo staje się jak banda lemingów sterowanych za pomocą mediów. Połkną wszystko, co nie jest polskie.
Tymczasem rodzima tradycja, wypracowywana przez wieki istnienia narodu powoli zanika...
Nie obchodzę nic z tych importowanych "świąt". Uważam, że miłość jako dar sam w sobie, nie potrzebuje jakiegoś święta, a i większym, milszym zaskoczeniem jest jakiś podarunek tak nie od święta.
Śmieszne jest to, że z 95% ludzi uważa Walentynki za durne, niepotrzebne święto, ale i tak prawie każdy kupuje swojej drugiej połówce prezent, bo "jakoś tak głupio", jakby to był ich obowiązek. Ludziom wszystko się wciśnie, jeśli zobaczą, że inni też tak robią... Walentynki nie mają w sobie ani krzty romantyzmu, totalna komercjalizacja miłości.
Ostatnio edytowany przez Bluebell (2013-02-24 18:24:42)
Przeklęty
Elspeth napisał:
A bo ja wiem... Ty powinnaś wiedzieć najlepiej, że się gra, gra i " O Boże, już rano?!" xD
Huahua ja tak mam w RPG Skajpajowe XD
"Ale jak to koniec weekendu? Ale jak to jutro szkoła? o.O Co wy pierdolicie?!" XD
Garinol, święte słowa. Ja też nie obchodzę wspomnianych "świąt". Poza tym Walentynki to rzecz kiczowata. I są wszędzie. W Internecie, w sklepach, w telewizji. Strach wyjśc z domu. Wyjście z bezpiecznej kryjówki może skutkowac całkowite zepsucie humoru oraz myśli typu "Co się dzieje z tym światem...". Wymyślono to tylko po to, żeby cukiernie i kwiaciarnie miały większe zyski.
Fanatyczka XIII. Století
Będziecie jakoś gotycko świętować walenie w tynki? Ja z Gravem w zeszłym roku, jak pewni wspominałam, piliśmy winiacza i oglądaliśmy parę filmów z serii "Piła", na poprzednich byliśmy na pokazie najbardziej kiczowatych horrorów (jeden z nich był o pożeraczu serc - dosłownie), a w tym roku pewnie będziemy kontynuować tradycję Głupie święto, ale można je dopasować do własnych gustów i obchodzić dla beki
Po przeczytaniu Johany posta przypomniało mi się to http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2 … iginal.jpg
Ja mam nadzieję, że mój Luby niczego głupiego nie wymyśli, mam zamiar dzisiejszy i jutrzejszy wieczór spędzić ze swoją książkową miłością i dokończyć książki:)
Dla zakochanych to powinien być dzień jak każdy inny. Ja się staram ten dzień traktować jak każdy,ale lekko przybija.Jak byłam w związku chłopak nie spędzał ze mną tego dnia (dwa razy ) mimo,że np ja mu coś symbolicznie kupiłam.Nigdy nie lubiłam tego ''święta'' przypominało mi o tym,że w tym wcieleniu też będzie dany mi w tych sferach pech.W tym roku z braku laku odprawiam dzień epilepsji sama mam podejrzenie ukrytej więc święto Leniaczka.
Fanatyczka XIII. Století
Elspeth, dobry link
W tym roku nawet się z Gravem nie mogliśmy napier... ekhem, napić, bo Grav miał do roboty na nockę, ale dostałam od Grava różę i torebkę z Ruby Gloom, kocham tę kreskówkę, lekko gotyckie klimaty na wesoło, polecam. Taa, prezent akurat na miarę mojego wieku (a jestem stara jak węgiel ). A ja mu dałam jakże romantyczne książki: jedną o kobietach w Trzeciej Rzeszy, drugą z grafikami Beardsleya (twórca secesyjny, który miał ciekawe tematy grafik, np. kobieta-faun albo różne morderczynie) i trzecią "Demoniczne kobiety" - zbiór opowiadań Sacher - Masocha (tak, tego od terminu "masochizm").
Ostatnio edytowany przez Johana_MarieXIII (2014-02-16 22:41:34)
Sheldon mistrz:)
U mnie na szczęście obeszło się bez świrowania. Herbatka, film, czyli dzień jak co dzień.
Wygnany
Walentynki zrobiliśmy sobie z moim Ukochanym 13 stego lutego ( jakoś 13stka lepiej mi pasuje ), czas spędziliśmy na kolacji w wypróbowanej restauracji, było cudnie Kultywujemy również Noc Kupały, którą uważam za jeszcze piękniejszy czas, bardziej związany z tym, co mi w duszy siedzi Poza tym zgadzam się z tym, że Miłość powinna świętować w każdym dniu naszego życia