Kusiciel
Nie ma chyba takiego tematu a my¶lê, ¿e sie przyda je¿eli jest to z góry przepraszam wiêc... do szko³y (najbardziej interesuje mnie gimnazjum ;p) nosicie d³ugie wiktoriañskie suknie, spódnice, gorsety, czy wolicie czarne spodnie i bluzkê?
Chodzê i tak, i tak ;p W sumie to nie ograniczam siê pod wzglêdem ubioru, zreszt± nikt mi nigdy nie zwróci³ uwagi, ¿e jestem nieodpowiednio ubrana, czy co¶... Jak chce mi siê kombinowaæ to chodzê w d³ugich, bardzo obszernych sukniach, gorsetach, wysokich obcasach, a jak mi siê nie chce to zak³adam d¿insy, trampki i mêski tshirt ^^
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Chodzi³am tak ubrana zarówno do gimnazjum, do liceum jak i na uczelniê, przez nastêpny ostatni semestr studiów te¿ zamierzam tak chodziæ A czasami noszê punkowe, lolicie albo indyjskie ciuchy
Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
u mnie zalezy
Gimnazjum 1 klase przechodzilam w spodniach i roznych bluzkach ze specjalnymi 'wzorowanymi na gotyk' bluzami, oraz w glanach (w samej szkole niestety w glanach ) Ale od 2 kl. ma sie to zmienic na falbankowane sukienki <3 (I spodnie w stylu punkowym, te szersze z dodatkami, nie umiem ich nazwac, sa na evildolls)
Nie wyobra¿am sobie pój¶æ do szko³y bez gorsetu, ale niestety nie mam spódnic do ziemi... Najczê¶ciej noszê tak± spódnicê do gimnazjum http://www.evildolls.pl/spodnica_Wiedzm … ve-18.html do tego podkolanówki w lolicim stylu i czarna bluzka czasami jeszcze to http://www.evildolls.pl/Komplet_Obrozka … e-103.html
Nie, mój "najbardziej" gotycki szkó³ do szko³y to jedynie czarna koronkowa sukienka (w³a¶ciwie spódnica do kostek, z której zrobi³am sukienkê do kolan), rajtki, glany, czasem jakie¶ rêkawiczki, krzy¿, glany.
Ja w ogóle d³uugich spódnic nie lubiê, znaczy s± piêkne ale ja siê ¼le czujê w d³ugich.
Najczê¶ciej ubieram czarne spodnie/ spódniczkê, czarn± bluzkê, glany/trampki, rêkawiczki. Nie koniecznie mega efektowanie ale tak siê najlepiej czujê.
Jako ¿e wychowa³am siê na Hogwarcie, do tego uwielbiam japoñskie mundurki czêsto zak³adam zakolanówki, czarn± plisowan± spódniczkê i bia³± bluzkê (do tego kupi³am ostatnio krawat :3).
Tak,taki zestaw jak najbardziej jest zajebisty ale ja preferujê czarn± koszulê;D (innych nie posiadam) uwielbiam swoje krawaty a kolekcja wiêksza ni¿ u wiêkszo¶ci facetów w moim wieku xD
Do gimnazjum chodzi³am w bojówkach,zwyk³ych T-shirtach i glanach,w samej szkole trampki.Liceum to w mundurze wiêc siê wypowiadaæ nie mogê;P Jak bêdê wygl±daæ ten ostatni rok jak zrzuci³am mundur to nie wiem bo ¿ycie jest nieprzewidywalne (moje ostatnio szczególnie).Jako¶ nie lubiê spódnic do szko³y nosiæ (nie wspomnê o gorsetach)...po szkole wrêcz przeciwnie;D
Podsumowuj±c w szkole wygl±dam jak rasowy metal;P
A mnie siê tam zdarza. W prawdzie ju¿ kilka razy s³ysza³am, ¿e wygl±dam jak wied¼ma b±d¼ zakonnica (?!), ale jako¶ mnie to zbytnio nie zniechêca. ;D
Gorsety nosi³am do szko³y, ale d³ugich spódnic nie, gdy¿ s± w szkole niepraktyczne. Wola³am krótkie spódniczki i do tego kabaretkowe poñczochy + 13 cm koturny Je¿eli chodzi o dodatki to zawsze koronkowe rêkawki, kolie lub dusiki. W spodniach nigdy nie chodzi³am, preferujê tylko spódnice. Teraz ju¿ nie chodzê do szko³y, ubieram siê, tak jak mi siê podoba, czasami mama mi zwraca uwagê,ale robiê wszystko po swojemu.
Kali napisał:
Do szko³y noszê tylko czarne spodnie, czarne koszulki, bluzki. W spódnicach, w szkole czujê siê niezrêcznie.
To tak jak ja. Do szko³y noszê d¿insy i koszulki z restyle. Ogólnie mam przer±bane, bo nie lubiê siê wyró¿niaæ, a styl gotycki nieco rzuca siê w oczy ^ ^ Jednak jak patrzê na wypowiedzi niektórych u¿ytkowników forum, to my¶lê, ¿e siê odwa¿ê i zacznê chodziæ do szko³y w gorsetach
Gość
Ubieram siê ró¿nie, czasami chodzê w glanach po szkole co irytuje wszystkich
Zazwyczaj czarne rurki, albo ciemne d¿insy i jakie¶ czarne koszulki.
Ostatnio nosze równie¿ moj± ukochan± spódnice do kostek oraz du¿y krzy¿ na szyi, z czego siê ¶miej± bo nie jestem chrze¶cijank± ^^
Równie¿ s³ysza³am ze jestem zakonnic±, czarownic± no i zdarza³o sie jeszcze ¿e antychrystem :O
No ale có¿ ^^ Jak sie chodzi ca³a na czarno z bibli± (studiujê j± znowu) w rêku i z krzy¿em na szyi to mozê to wygl±dac jak zakonnica
Ja tam s³yszê Emo, Satanistka i wampirzyca (to ostatnie mi pochlebia ) mimo, ¿e mój strój ogranicza siê do czarnych ciuchów i bi¿uterii (typu pieszczochy itd.). Mo¿e to przez makija¿...
Gość
Ta... Jeszcze Emo... U mnie tez to s³ychaæ.
Ostatnio jak by³ ¶nieg, to mia³am okulary za³o¿one, ¿eby mnie nie razi³o i s³yszê "O... Biednemu Emo s³oñce za bardzo ¶wieci w oczka. Faktycznie jest w chuj s³oñca!" Na szczê¶cie nic nie odpowiedzia³am, ale kiedy ju¿ rzuci³ mi ¶nie¿k± z kamieniem obok g³owy to nie wytrzyma³am!
Mnie tam to zawsze wkurza³o i reagowa³am... hm... gro¼nie to wygl±da³o. Ale siê ju¿ przyzwyczai³am i reagujê z³owieszczym ¶miechem i wzrokiem mówi±cym "uwierz, to ci nie jest na rêkê". Przynajmniej mo¿na siê po¶miaæ.