• Index
  •  » Gotyk
  •  » czy do szko³y nosicie wiktoriañskie suknie, gorsety itp. ?

#1 2011-07-17 16:17:35

dark_Vampire

Kusiciel

11309681
SkÄ…d: od niedawna Ostrawa (Czechy)
Punktów :   

czy do szko³y nosicie wiktoriañskie suknie, gorsety itp. ?

Nie ma chyba takiego tematu a my¶lê, ¿e sie przyda je¿eli jest to z góry przepraszam wiêc... do szko³y (najbardziej interesuje mnie gimnazjum ;p) nosicie d³ugie wiktoriañskie suknie, spódnice, gorsety, czy wolicie czarne spodnie i bluzkê?

"Cause I'd rather feel pain that nothing at all"-Three Days Grace

#2 2011-07-17 16:52:20

Cneajna

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Tirgoviste
Punktów :   

Re: czy do szko³y nosicie wiktoriañskie suknie, gorsety itp. ?

Chodzê i tak, i tak ;p W sumie to nie ograniczam siê pod wzglêdem ubioru, zreszt± nikt mi nigdy nie zwróci³ uwagi, ¿e jestem nieodpowiednio ubrana, czy co¶... Jak chce mi siê kombinowaæ to chodzê w d³ugich, bardzo obszernych sukniach, gorsetach, wysokich obcasach, a jak mi siê nie chce to zak³adam d¿insy, trampki i mêski tshirt ^^

#3 2011-07-17 17:05:29

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Chodzi³am tak ubrana zarówno do gimnazjum, do liceum jak i na uczelniê, przez nastêpny ostatni semestr studiów te¿ zamierzam tak chodziæ A czasami noszê punkowe, lolicie albo indyjskie ciuchy

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#4 2011-07-17 18:09:53

â€œâ€œshou“““†

Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów

47072465
Punktów :   

u mnie zalezy
Gimnazjum 1 klase przechodzilam w spodniach i roznych bluzkach ze specjalnymi 'wzorowanymi na gotyk' bluzami, oraz w glanach (w samej szkole niestety w glanach ) Ale od 2 kl. ma sie to zmienic na falbankowane sukienki <3 (I spodnie w stylu punkowym, te szersze z dodatkami, nie umiem ich nazwac, sa na evildolls)

http://24.media.tumblr.com/438c1c82380b8d54f7b29c871e90f2c0/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o1_250.gif http://31.media.tumblr.com/771542ac8a1ea0a77600f7b73ea56d48/tumblr_mheo3iHfET1r6hoj2o2_250.gif

#5 2011-07-17 20:07:49

Wladimira

Kusiciel

1564943
Punktów :   

Nie wyobra¿am sobie pój¶æ do szko³y bez gorsetu, ale niestety nie mam spódnic do ziemi... Najczê¶ciej noszê tak± spódnicê do gimnazjum http://www.evildolls.pl/spodnica_Wiedzm … ve-18.html do tego podkolanówki w lolicim stylu i czarna bluzka czasami jeszcze to http://www.evildolls.pl/Komplet_Obrozka … e-103.html

Nawet je¶li umrê
¦wiata nie naprawiê...

#6 2011-07-17 21:45:53

Mishia

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Obok Rybnika :)
Punktów :   

Nie, mój "najbardziej" gotycki szkó³ do szko³y to jedynie czarna koronkowa sukienka (w³a¶ciwie spódnica do kostek, z której zrobi³am sukienkê do kolan), rajtki, glany, czasem jakie¶ rêkawiczki, krzy¿, glany.
Ja w ogóle d³uugich spódnic nie lubiê, znaczy s± piêkne ale ja siê ¼le czujê w d³ugich.
Najczê¶ciej ubieram czarne spodnie/ spódniczkê, czarn± bluzkê, glany/trampki, rêkawiczki. Nie koniecznie mega efektowanie ale tak siê najlepiej czujê.

Jako ¿e wychowa³am siê na Hogwarcie, do tego uwielbiam japoñskie mundurki czêsto zak³adam zakolanówki, czarn± plisowan± spódniczkê i bia³± bluzkê (do tego kupi³am ostatnio krawat :3).

Lepiej ¶miaæ siê u psychiatry, ni¿ p³akaæ u psychologa.

#7 2011-07-17 22:39:13

Elspeth

Administrator

28114461
Call me!
SkÄ…d: Joensuu

Tak,taki zestaw jak najbardziej jest zajebisty ale ja preferujê czarn± koszulê;D (innych nie posiadam) uwielbiam swoje krawaty a kolekcja wiêksza ni¿ u wiêkszo¶ci facetów w moim wieku xD
Do gimnazjum chodzi³am w bojówkach,zwyk³ych T-shirtach i glanach,w samej szkole trampki.Liceum to w mundurze wiêc siê wypowiadaæ nie mogê;P Jak bêdê wygl±daæ ten ostatni rok jak zrzuci³am mundur to nie wiem bo ¿ycie jest nieprzewidywalne (moje ostatnio szczególnie).Jako¶ nie lubiê spódnic do szko³y nosiæ (nie wspomnê o gorsetach)...po szkole wrêcz przeciwnie;D
Podsumowuj±c w szkole wygl±dam jak rasowy metal;P

Ja, ¿o³nierz Wojska Polskiego, przysiêgam s³u¿yæ wiernie Rzeczypospolitej Polskiej, broniæ jej niepodleg³o¶ci i granic. Staæ na stra¿y Konstytucji, strzec honoru ¿o³nierza polskiego, sztandaru wojskowego broniæ. Za sprawê mojej Ojczyzny w potrzebie, krwi w³asnej ani ¿ycia nie szczêdziæ. Tak mi dopomó¿ Bóg.

#8 2012-01-21 17:42:37

Kali

Demon

Punktów :   

Do szko³y noszê tylko czarne spodnie, czarne koszulki, bluzki. W spódnicach, w szkole czujê siê niezrêcznie.

#9 2012-01-22 10:39:06

Mina

Demon

Punktów :   

A mnie siê tam zdarza. W prawdzie ju¿ kilka razy s³ysza³am, ¿e wygl±dam jak wied¼ma b±d¼ zakonnica (?!), ale jako¶ mnie to zbytnio nie zniechêca. ;D

"Jedynym sposobem na pozbycie siê pokusy jest uleganie jej. Gdy bêdziemy siê opierali, dusza zachoruje z têsknoty za tym, czego sobie odmawia³a, z ¿±dzy za tym, co potworne jej prawa uczyni³y potwornym i bezprawnym."

#10 2012-01-23 20:49:28

Valeria

Dusza

9210069
Punktów :   

Gorsety nosi³am do szko³y, ale d³ugich spódnic nie, gdy¿ s± w szkole niepraktyczne. Wola³am krótkie spódniczki i do tego kabaretkowe poñczochy + 13 cm koturny Je¿eli chodzi o dodatki to zawsze koronkowe rêkawki, kolie lub dusiki. W spodniach nigdy nie chodzi³am, preferujê tylko spódnice. Teraz ju¿ nie chodzê do szko³y, ubieram siê, tak jak mi siê podoba, czasami mama mi zwraca uwagê,ale robiê wszystko po swojemu.

#11 2012-01-23 23:30:52

Cadaver

Dusza

Punktów :   

Kali napisał:

Do szko³y noszê tylko czarne spodnie, czarne koszulki, bluzki. W spódnicach, w szkole czujê siê niezrêcznie.

To tak jak ja. Do szko³y noszê d¿insy i koszulki z restyle. Ogólnie mam przer±bane, bo nie lubiê siê wyró¿niaæ, a styl gotycki nieco rzuca siê w oczy ^ ^ Jednak jak patrzê na wypowiedzi niektórych u¿ytkowników forum, to my¶lê, ¿e siê odwa¿ê i zacznê chodziæ do szko³y w gorsetach

Chrze¶cijañstwo jest nielogiczne. Po co modliæ siê o wieczny ¿ywot, skoro jest on nam przeznaczony?

#12 2012-01-24 15:20:00

Lúthien Nemezys Grandin

Gość

Ubieram siê ró¿nie, czasami chodzê w glanach po szkole co irytuje wszystkich
Zazwyczaj czarne rurki, albo ciemne d¿insy i jakie¶ czarne koszulki.
Ostatnio nosze równie¿ moj± ukochan± spódnice do kostek oraz du¿y krzy¿ na szyi, z czego siê ¶miej± bo nie jestem chrze¶cijank± ^^
Równie¿ s³ysza³am ze jestem zakonnic±, czarownic± no i zdarza³o sie jeszcze ¿e antychrystem :O

No ale có¿ ^^ Jak sie chodzi ca³a na czarno z bibli± (studiujê j± znowu) w rêku i z krzy¿em na szyi to mozê to wygl±dac jak zakonnica

#13 2012-01-24 17:28:28

Kali

Demon

Punktów :   

Ja tam s³yszê Emo, Satanistka i wampirzyca (to ostatnie mi pochlebia ) mimo, ¿e mój strój ogranicza siê do czarnych ciuchów i bi¿uterii (typu pieszczochy itd.). Mo¿e to przez makija¿...

#14 2012-01-24 18:02:11

Lúthien Nemezys Grandin

Gość

Ta... Jeszcze Emo... U mnie tez to s³ychaæ.
Ostatnio jak by³ ¶nieg, to mia³am okulary za³o¿one, ¿eby mnie nie razi³o i s³yszê "O... Biednemu Emo s³oñce za bardzo ¶wieci w oczka. Faktycznie jest w chuj s³oñca!" Na szczê¶cie nic nie odpowiedzia³am, ale kiedy ju¿ rzuci³ mi ¶nie¿k± z kamieniem obok g³owy to nie wytrzyma³am!

#15 2012-01-24 18:29:14

Kali

Demon

Punktów :   

Mnie tam to zawsze wkurza³o i reagowa³am... hm... gro¼nie to wygl±da³o. Ale siê ju¿ przyzwyczai³am i reagujê z³owieszczym ¶miechem i wzrokiem mówi±cym "uwierz, to ci nie jest na rêkê". Przynajmniej mo¿na siê po¶miaæ.

• Index
  •  » Gotyk
  •  » czy do szko³y nosicie wiktoriañskie suknie, gorsety itp. ?

Stopka forum

RSS