Gość
Ogólnie łatwiej trafić na gotycko ubraną panią, niż pana, choć może wynika to z gorszej dostępności stosownego stroju dla pana który musi się więcej nakombinować. Ale jak już się uda pozbierać ciuchy, Zastanawia mnie jak jest to postrzegane. Pisze nieco pod własnym kątem, jako że uwielbiam gotyk w stylu wiktoriańskim, zwykle noszę się mrocznie i elegancko, tak nieco anachronicznie. Spodnie w kant, koszule, kamizelki, surdut lub marynarka, no i zegarek z dewizką. Zwykle w czerni, choć zdarza się inny kolor koszuli. Wzorowane częściowo na wiktoriańskich fotografiach. Strój jest elegancki, ale zastanawia mnie, czy kobiety nie wolą czasem facetów ubierających się bardziej neutralnie. Czy nie będzie tak, że zupełnie przeciętna kobieta nie potraktuje poważnie pana wyglądającego na wyjętego z innej epoki? jeśli ma dostatecznie rozwinięty zmysł estetyczny, może się jej nawet taki strój spodobać, ale raczej jako swego rodzaju eksponat muzealny. jeśli takowy zmysł kuleje, pewnie pan zostanie zwyczajnie obśmiany. To jak jest, drogie panie z postrzeganiem takiego pana - eksponatu?
Nie wiem jak to wygląda u innych ale już nawet mój Luby się przyzwyczaił, że prawie ślinotok mam na widok takich mężczyzn. Mój przyjaciel nosi się podobnie i niestety zwykle jest traktowany jak uciekinier z muzeum. Ale gusta są różne i różnie kobiety postrzegają takowych.
Fanatyczka XIII. Století
Kwestia gustu, ja akurat uwielbiam widzieć panów tak ubranych Trzeba znaleźć taką, której ten piękny styl ubierania się będzie się podobał
Kusiciel
Garinol napisał:
zwykle noszę się mrocznie i elegancko, tak nieco anachronicznie. Spodnie w kant, koszule, kamizelki, surdut lub marynarka, no i zegarek z dewizką. Zwykle w czerni, choć zdarza się inny kolor koszuli.
Widzę, że masz taki sam styl ubierania co ja, oprócz tego czarna muszka lub krawat, tylko że wszystko noszę czarne nie lubię innych kolorów. Mam pytanie gdzie kupiłeś zegarek, bo sam taki bym chciał mieć
Ostatnio edytowany przez Samael (2012-07-29 21:11:56)
Potępiony
Ja się ubieram mrocznie i w ogóle... a kobiéty nie odstrasza to... Nie te, z którymi przebywam... ;3
Mnie na pewno nie odstraszają, wręcz mi się podobają, ale i tak wolę metali Długie włosy, koszulka z zespołem, czarne spodnie, glany, łańcuch przy pasku i słuchawki na uszach *_*
Potępiony
A to ja mam łańcuchy gdzie indziéj...
Tak. I takie tam, a to karwasz na 91 ćwieków, a to jakaś inna ozdóbka.
Wszystko zależy od gustu. Moim zdaniem mroczny ubiór bardziej się kobietom nie podoba, niż odstrasza ( mam na myśli opalone na solarium blachary ). Wgl sweet girls i ''spalone'' farbowane blondyny ( nie żebym miała coś do blondynek, sama jestem takową) wolą skejtów czy opalonych, umięśnionych lalusiów. Ohyda.
Ale Gotkom itd. jak najbardziej.Tak mi się przynajmniej zdaje.
Mnie się akurat bardzo podoba taki elegant jakim jesteś ;D
Moim zdaniem temat ten jest nieco głupi. W końcu ile kobiet, tyle gustów- niektórym podobają się żywcem wyjęci z wiktoriańskiej Anglii dżentelmeni, inne wolą dresów, a inne przeciętnych, "normalnych", mężczyzn. Ponadto, jeśli się kogoś pokocha nie zważa się na styl jego ubioru.
Z resztą chyba nie po to ubieramy się alternatywnie, aby podobać się solarom i ich męskim odpowiednikom. Człowiek, wykazujący się fantazją w ubiorze, kogoś podobnego na pewno przyciągnie.
Kobietą w klimacie raczej się podoba, tak myślę.
Ja jak Jewel, wolę metali
Fanatyczka XIII. Století
Narcissa napisał:
Moim zdaniem temat ten jest nieco głupi. W końcu ile kobiet, tyle gustów- niektórym podobają się żywcem wyjęci z wiktoriańskiej Anglii dżentelmeni, inne wolą dresów, a inne przeciętnych, "normalnych", mężczyzn. Ponadto, jeśli się kogoś pokocha nie zważa się na styl jego ubioru.
Z resztą chyba nie po to ubieramy się alternatywnie, aby podobać się solarom i ich męskim odpowiednikom. Człowiek, wykazujący się fantazją w ubiorze, kogoś podobnego na pewno przyciągnie.
Amen. Polać jej
Dusza
Mnie nie odstraszają, wręcz przyciągają
Gość
Samael napisał:
Mam pytanie gdzie kupiłeś zegarek, bo sam taki bym chciał mieć
Trafiłem go na allegro, prod. Rosyjska, dewizka również tam kupiona, jest oryginałem. Poza tym trudno coś takiego dostać, przynajmniej w mojej okolicy.
Narcissa napisał:
Człowiek, wykazujący się fantazją w ubiorze, kogoś podobnego na pewno przyciągnie.
Problem w tym, iż tam gdzie mieszkam, jestem jedynym gotem. W dodatku pojęcie estetyki u dziewczyn jest w moich stronach takie, że żadnej jak dotąd to nie przyciągnęło. No, może przyciągnęło raz w Grudziądzu, zwróciło to jej uwagę, ale jak się okazało ona jedynie reklamowała jakieś wschodnie czarnoksięskie praktyki, nie poczytuję tego zatem za sukces. Chociaż, właściwie zdarzyło mi się zasłyszeć pozytywne opinie u kobiet, niestety one miały 20 i więcej lat niż ja...