Przeklêty
Ja w³a¶nie skoñczy³am "Wizerunek z³a" Grahama Mastertona i rozgl±dam siê za czym¶ ciekawym.
ja aktualnie czytam nudn± lekturê "zbrodnia i kara"....ale poza tym przeczyta³am "Portret Doriana Gray'a"...o cz³owieku który prze¿ywa wiele przemian psychologicznych...ksiazka zadaje pytanie- "czy lepiej jest byc pieknym, bez duszy, czy brzydkim ale dobrym?"....
niektórzy moga sie znudzic filozoficzna strona tej ksi±zki wiêc polecam tylko dla wytrwa³ych fanów literatury grozy ^^
'Zbrodnia i kara' jest zajebista,w³a¶nie koñczê
von Prawdziwy GOthh
sage Jaros³aw Grzêdowicz - Pan Lodowego Ogrodu postatnie dwa tygodnie do tomu 3 bo 4 nie ma w bilbiotece
oraz przeczytalem w zeszlym tygodniu tez maja lidia kossakowska siewca wiatru
a aktualnie czytam grykowskiego piaty aniol
Przeklêty
A ja nie mam co czytaæ i jestem strasznie z³a. Pada taki deszcz, ze do biblioteki i¶æ siê nie chce.
Imagine kupujesz wszystkie ksi±¿ki?
Ja równie¿ nie mam co czytaæ, bardzo mo¿liwe ¿e jutro bêdê w mie¶cie i pójdê do biblioteki.
von Prawdziwy GOthh
ja wam polece z duza pewnoscia wlasnie siewce wiatru kossakowskiej. ciekawe spojzenie na anioly demony itp . ksiazka tylko dal doroslych of course
A dla fanow czystego fantasy polece sage R.A Salavatore Piecioksiag Caderlego dziejacy sie w swiecei forgotten realms. i oczywiscie sage drizzita Do'urdena tego samego autora. Z Ksiazek powazniejszych to napewno godny polecenia jest Egipcjanin Sinuhe Miki Waltariego oraz oczywiscie Metro 2033 i metro 2034 ale autora teraz nie pamietam .Fanom ciekawego SF z wieloma ciekawymi alegoriami polecam cykl Droga przez Uk³ad S³oneczny Bena Bovy . wciagajace sf z wieloma dylematami moralnymi bedacymi bardzo na czasie , tzn czy rozwoj naukowy jest tak naprawede przeklenstwem czy blogoslawienstwem itp itd. dobrze sie czyta i duzo ksiazek w seri wiec czytania na kilka tygodni .
A dla fanow innego spojzenia na hitorie ludzkosci polecam oczywiscie ksiazki Erish'a Von Danikena albo przynajmniej obejzenie na yt filmu discovery chanell o jego teoriach kotre sa dosyc logiczne jak na moj chlopski rozumek . Bo Anne Rice to ja chyba reklamowac nie musze ??
No ja jeszcze nie zd±¿y³am wszystkich ksi±¿ek tam przeczytaæ, a mama zapisa³a mnie tam jak tylko posz³am do szko³y.
Ja mam tylko ostatni± i pi±t± czê¶æ Harry'ego.
Obecnie czytam : "B³êkitna godzina" - Alyson Noel. Biblioteka miejska wyposa¿y³a siê widocznie w nowe ksi±¿ki, bo co tam zawitam, to mnie nimi czêstuj± . A co do ksi±¿ki to jest napisana w czasie tera¼niejszym co nie bardzo mi siê podoba.
von Prawdziwy GOthh
ja ci powiem ze czytalem tylko do zlodzieja cial. bo znajomi mowili ze dalej tzn diabol i kolejne sa duzo gorsze niz poczatek sagi. powiedzjak ci sie diabel podobal to moze sie skusze i przeczytam jednak
A nie lepiej siê samemu przekonaæ? Nie ka¿demu podoba siê to samo...
Niedawno skonczylam czytac ponownie "Kokainê"
"Kokainê" Barbary Rosiek? Czyta³am to, mo¿e jeszcze kiedy¶ siê na to skuszê.
"Heroina" Tomasza Pi±tka kiedy¶ czyta³am, te¿ ca³kiem fajne, zapamiêta³am z tego raczej te brutalne sceny.
ja duzo czytam o narkomanii.
Piciu,paleniu i seksie? xD