Przeklęty
Ja właśnie skończyłam "Wizerunek zła" Grahama Mastertona i rozglądam się za czymś ciekawym.
ja aktualnie czytam nudną lekturę "zbrodnia i kara"....ale poza tym przeczytałam "Portret Doriana Gray'a"...o człowieku który przeżywa wiele przemian psychologicznych...ksiazka zadaje pytanie- "czy lepiej jest byc pieknym, bez duszy, czy brzydkim ale dobrym?"....
niektórzy moga sie znudzic filozoficzna strona tej ksiązki więc polecam tylko dla wytrwałych fanów literatury grozy ^^
'Zbrodnia i kara' jest zajebista,właśnie kończę
von Prawdziwy GOthh
sage Jarosław Grzędowicz - Pan Lodowego Ogrodu postatnie dwa tygodnie do tomu 3 bo 4 nie ma w bilbiotece
oraz przeczytalem w zeszlym tygodniu tez maja lidia kossakowska siewca wiatru
a aktualnie czytam grykowskiego piaty aniol
Przeklęty
A ja nie mam co czytać i jestem strasznie zła. Pada taki deszcz, ze do biblioteki iść się nie chce.
Imagine kupujesz wszystkie książki?
Ja również nie mam co czytać, bardzo możliwe że jutro będę w mieście i pójdę do biblioteki.
von Prawdziwy GOthh
ja wam polece z duza pewnoscia wlasnie siewce wiatru kossakowskiej. ciekawe spojzenie na anioly demony itp . ksiazka tylko dal doroslych of course
A dla fanow czystego fantasy polece sage R.A Salavatore Piecioksiag Caderlego dziejacy sie w swiecei forgotten realms. i oczywiscie sage drizzita Do'urdena tego samego autora. Z Ksiazek powazniejszych to napewno godny polecenia jest Egipcjanin Sinuhe Miki Waltariego oraz oczywiscie Metro 2033 i metro 2034 ale autora teraz nie pamietam .Fanom ciekawego SF z wieloma ciekawymi alegoriami polecam cykl Droga przez Układ Słoneczny Bena Bovy . wciagajace sf z wieloma dylematami moralnymi bedacymi bardzo na czasie , tzn czy rozwoj naukowy jest tak naprawede przeklenstwem czy blogoslawienstwem itp itd. dobrze sie czyta i duzo ksiazek w seri wiec czytania na kilka tygodni .
A dla fanow innego spojzenia na hitorie ludzkosci polecam oczywiscie ksiazki Erish'a Von Danikena albo przynajmniej obejzenie na yt filmu discovery chanell o jego teoriach kotre sa dosyc logiczne jak na moj chlopski rozumek . Bo Anne Rice to ja chyba reklamowac nie musze ??
No ja jeszcze nie zdążyłam wszystkich książek tam przeczytać, a mama zapisała mnie tam jak tylko poszłam do szkoły.
Ja mam tylko ostatnią i piątą część Harry'ego.
Obecnie czytam : "Błękitna godzina" - Alyson Noel. Biblioteka miejska wyposażyła się widocznie w nowe książki, bo co tam zawitam, to mnie nimi częstują . A co do książki to jest napisana w czasie teraźniejszym co nie bardzo mi się podoba.
von Prawdziwy GOthh
ja ci powiem ze czytalem tylko do zlodzieja cial. bo znajomi mowili ze dalej tzn diabol i kolejne sa duzo gorsze niz poczatek sagi. powiedzjak ci sie diabel podobal to moze sie skusze i przeczytam jednak
A nie lepiej się samemu przekonać? Nie każdemu podoba się to samo...
Niedawno skonczylam czytac ponownie "Kokainę"
"Kokainę" Barbary Rosiek? Czytałam to, może jeszcze kiedyś się na to skuszę.
"Heroina" Tomasza Piątka kiedyś czytałam, też całkiem fajne, zapamiętałam z tego raczej te brutalne sceny.
Piciu,paleniu i seksie? xD