Wygnany
Na wstêpie dziêkujê Mo¶ci Administratorowi za za³o¿enie takiego forum
Gdzie macie kolczyki? W jakim wieku sobie zrobili¶cie? Rodzice Wam pozwolili?
Administrator
Z takich innych miejsc to mam na górze ucha tak w miejscu gdzie popularnie elfy maj± te wyd³u¿enia.
My¶la³am nad kolczykiem w ³uku brwiowym jednak uzna³am ¿e za du¿o niebezpieczeñstw a po za tym nawet ja wyjmiesz kolczyk to s± dziury ... Du¿o siê o tym naczyta³am i uznalam ¿e nie warto.
Teraz rozmy¶lam nad kolczykiem w jêzyku.
Ma kto¶ mo¿e ? Wiecie czy trzeba mieæ zgodê rodzicow albo ukonczone iles tam lat by miec w tym miejscu kolczyka?
Oczywiscie nie musicie mi pisac o kolczyku w jêzyku bo czyta³am o tym... hmm .. no przeszuka³am chyba ca³y internet wiem ju¿ wszystko :>
Wygnany
Ja mam na razie 6 u lewym uchu, w wardze kó³eczko i w nosie kó³eczko. Planujê jeszcze kilka w prawym uchu i w brwi. W pêpku na pewno sobie nie zrobiê, bo mi siê to ¼le kojarzy. A jêzyk... jeszcze zobaczymy
Administrator
Mi te¿ siê to ¼le kojarzy. Wed³ug mnie klczyki w w pêpku s± zarezerwowane dla ...za przeproszeniem... dziwek.
Kusiciel
Taak. Hm. Ja mam w uszach (to ju¿ chyba poezja, nie? i w chrz±stce. Zamierzam zrobic sobie w tym tygodniu, jak wyzdrowieje w nosie kó³eczko xd
Wygnany
MortalVampire napisał:
Mi te¿ siê to ¼le kojarzy. Wed³ug mnie klczyki w w pêpku s± zarezerwowane dla ...za przeproszeniem... dziwek.
Dok³adnie o to samo mi chodzi. I jeszcze z blacharami.
Kusiciel
Kolczyk w brzuchu? P.O.R.A.¯.K.A. ... Dla blachar i plastików, nie mówi±c o tzw. dziwkach >.<
W ¿yciu bym sobie tego nie zrobi³a, zw³aszcza, ¿e jako¶ nie podchodzi mi "przedziurkowana pêpowina"
Wygnany
Jeszcze mi siê nie podobaj± kolczyki w dziwnych miejscach, np.: mostek, kark, biodro, kostka, kciuk, miejsce intymne. To dopiero jest pora¿ka.
Kusiciel
O taak...zgadzam siê...
BrutalHelena napisał:
Jeszcze mi siê nie podobaj± kolczyki w dziwnych miejscach, np.: mostek, kark, biodro, kostka, kciuk, miejsce intymne. To dopiero jest pora¿ka.
Ja siê tutaj z Tob± nie zgodzê. Im dziwniejsze miejsce tym kolczyk atrakcyjniejszy. Sama mia³am do¶æ niedawno kolczyka miêdzy palcem wskazuj±cym a kciukiem, niestety z pewnych przyczyn musia³am go wyci±gn±æ. Miejsca intymne... Christina bardzo mi siê podoba i wiem, ¿e za jaki¶ czas bêdzie on go¶ci³ na moim ciele.
Co do kolczyków... Na razie mam ich 10. 6 w prawym uchu, 3 w lewym i labret w wardze. Kolczyki s± czê¶ci± mnie i z nimi bêdzie wi±za³a siê moja przysz³o¶æ.
mam tylko standardowe 2 w uszach... mia³am 3 w jednym uchu ale dwa wyjê³am i szybko mi zaros³y.... chce sobie zrobiæ kolejne trzy w prawym uchu i kolczyk na ¶rodku wargi podobaja mi sie bardzo tez na nosi (w miejscu gdzie sa zatoki ) niewiem czy to dobrze uje³am, ale chyba wiadomo o co chodzi ^^
Potêpiony
Ja standardowo 2. To i tak by³o trudno dostaæ kiedy¶ na to jak±kolwiek zgodê. Ale przebija³am 3 razy bo ci±gle zarasta³o Bardzo podoba nie siê w chrz±stce ucha od roku ju¿ pragnê to zrobiæ. Jako¶ nie wypala. Ja ¼le znoszê ból i muszê siê przygotowaæ psychicznie a ostatnio mnie co¶ czêsto ig³ami traktuj±.
córka_szatanac wiem o co ci chodzi z tym miejscem gdzie s± zatoki. Ciekawie to wygl±da moim zdaniem ale a jako¶ na swoim ciele nie chce wychodziæ poza obszary ucha
tez sobie nie chce robic a ostatnio w ³azience w szkole koleznaka mi zrobi³a dwie dodatkoew dziurki w prawym uchu wiec teraz moge sie zastanawiaæ nad kolczykiem w wardze ^^
ostatnio mi sie zachcia³o kolca na karku... ale s³ysza³am ze jest z tym pewne ryzyko.. nie znam sie za bardzo na piercingu... mozecie mi powidzieæ czy warto i co to za ryzyko?? ^^
Zazdroszczê Wam, dziewczyny. Próbowa³am piercingu w wielu miejscach, ale nak³ucia w ogóle mi siê nie goj±, niewa¿ne, czy robiê je sama, czy robi je kosmetyczna, czy wielki facet w salonie piercingu i tatua¿u. Po prostu mam problemy z krzepliwo¶ci± i gojeniem ran. Z tego powodu taki kolczyk ze stali nierdzewnej czy czegokolwiek, co ma byæ nieuczulaj±ce lub uczulaj±ce, przez rok bêdzie ca³y czas powodowa³ ropienie i krwawienie przy wk³adaniu i wyjmowaniu. Dosyæ dziwna sprawa, ale mój organizm nie toleruje ¿adnych zmian tego typu i niestety nie mogê sobie pozwoliæ na nic trwa³ego. Co nie zmienia faktu, ¿e chêtnie bawiê siê ig³ami z apteki i robiê sobie rozmaite dziurki na kolczyki czy corset piercing (przyk³ad).
Mo¿e kiedy¶ mi siê wreszcie uda i zrobiê sobie na sta³e parê dziurek w uszach... oby
Dawajcie wiêcej fot!
PS. DarkDream, najlepiej spytaj o to lekarza lub faceta z profesjonalnego salonu. Mnóstwo ludzi robi sobie takie kolce na karku i nie maj± ¿adnych powik³añ ani przykrych przypad³o¶ci. Wa¿ne, ¿eby¶ nie robi³a sobie tego sama.
Ostatnio edytowany przez luna (2010-04-25 00:40:12)