To ja chyba jestem dziwna, bo mnie nie jara ani to ani to
Przeklęty
Tez mnie to nie jara.
Aczkolwiek wkurwianie nauczycieli kiedy zbiorowo śpiewaliśmy o jeżu było piękne <3
Dziś kolejny (ostatni?) odcinek serialu PARADOKS. Ktoś go oglądał? Co o nim myślicie?
Jak patrzę na Annę Grycewicz w tym serialu to jakoś czasem przypomina mi z urody Maggie Gyllenhaal z "Sekretarki". Macie podobne odczucia?
Gość
Faktycznie aktorki są do siebie podobne
A o PARADOKSIE się nie wypowiem, bo nie oglądałąm wszytskich odcinków.
Dusza
Znacie filmy w mrocznym, niesamowitym klimacie, ale niebędące horrorami? Mam na myśli coś w podobnego do "Kruka", "Z piekła rodem", "Sweeney Todd" czy też "Jeźdźca bez głowy". Obskurne miasta, romantyczni bohaterowie, wątki kryminalne i fantastyczne mile widziane. Te filmy mają w sobie coś niezwykłego, co nie wiem jak opisać ;>. Jeśli znacie podobne ekranizacje, uprzejmie proszę o podanie ich tytułów.
Fanatyczka XIII. Století
Crimson Peak
z bardziej forumowych klimatów i chyba jeszcze niewspomnianych filmów: oniryczna 'nadja', kultowe 'the craft', trylogia arakkiego ('the doom generation' obowiązkowo! mój soundtrack życia. dzięki temu filmowi poznałam moje ukochane this mortal coil. serduszka dla rose mcgowan w roli amy blue), psychodeliczne 'lucifer rising', drakula (z genialnym oldmanem), 'zagadka nieśmiertelności' (choćby tylko dla otwierającej film sceny wykonującego 'bela lugosi's dead' bauhaus) i zachwycająca wizualnie 'maleficent' (mam słabość do kruka), a z nowszych nieco kiczowate, ale stylowe 'the love witch'.
jeśli chodzi o seriale to polecam 'gotham' (pingwin!), przymierzam się za to za 'penny dreadful'.
Ostatnio edytowany przez bouleau (2017-03-02 08:44:39)