To ja chyba jestem dziwna, bo mnie nie jara ani to ani to
To w wannie z szampanem by³o najlepsze hahahhaa Mog³abym to ogl±daæ godzinami Nie jeste¶ dziwna po prostu masz inny gust i ju¿
Przeklêty
Tez mnie to nie jara.
Aczkolwiek wkurwianie nauczycieli kiedy zbiorowo ¶piewali¶my o je¿u by³o piêkne <3
Dzi¶ kolejny (ostatni?) odcinek serialu PARADOKS. Kto¶ go ogl±da³? Co o nim my¶licie?
Jak patrzê na Annê Grycewicz w tym serialu to jako¶ czasem przypomina mi z urody Maggie Gyllenhaal z "Sekretarki". Macie podobne odczucia?
Gość
Faktycznie aktorki s± do siebie podobne
A o PARADOKSIE siê nie wypowiem, bo nie ogl±da³±m wszytskich odcinków.
Dusza
Znacie filmy w mrocznym, niesamowitym klimacie, ale niebêd±ce horrorami? Mam na my¶li co¶ w podobnego do "Kruka", "Z piek³a rodem", "Sweeney Todd" czy te¿ "Je¼d¼ca bez g³owy". Obskurne miasta, romantyczni bohaterowie, w±tki kryminalne i fantastyczne mile widziane. Te filmy maj± w sobie co¶ niezwyk³ego, co nie wiem jak opisaæ ;>. Je¶li znacie podobne ekranizacje, uprzejmie proszê o podanie ich tytu³ów.
Fanatyczka XIII. StoletÃ
Crimson Peak
z bardziej forumowych klimatów i chyba jeszcze niewspomnianych filmów: oniryczna 'nadja', kultowe 'the craft', trylogia arakkiego ('the doom generation' obowi±zkowo! mój soundtrack ¿ycia. dziêki temu filmowi pozna³am moje ukochane this mortal coil. serduszka dla rose mcgowan w roli amy blue), psychodeliczne 'lucifer rising', drakula (z genialnym oldmanem), 'zagadka nie¶miertelno¶ci' (choæby tylko dla otwieraj±cej film sceny wykonuj±cego 'bela lugosi's dead' bauhaus) i zachwycaj±ca wizualnie 'maleficent' (mam s³abo¶æ do kruka), a z nowszych nieco kiczowate, ale stylowe 'the love witch'.
je¶li chodzi o seriale to polecam 'gotham' (pingwin!), przymierzam siê za to za 'penny dreadful'.
Ostatnio edytowany przez bouleau (2017-03-02 08:44:39)