• Index
  •  » Gotyk
  •  » Spotykacie sie z jakimis zaczepkami dotycz±cymi waszego ubioru?

#1 2010-01-26 22:13:02

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

Spotykacie sie z jakimis zaczepkami dotycz±cymi waszego ubioru?

przyk³adowo ja nie moge sie ruszyæ z miejsca w skole bo ci±gle s³ysze "ave satan".. albo "emo" (ale to g³upie dziecie ,które nie wiedz± co to "goth")
albo pytaja sie jakiego wierzenia jestem bo podejrzewaja u mnie satanizm jak taki jeden kole¶ ostatnio sie spyta³ co ja wyznaje" odpowiedzia³am mu "chodz ze mna na czarna msze to sie dowiesz" powiedzia³am tak bo by³am wkurzona ciag³ymi komentarzami...
jeszcze kiedys koledzy z  klasy dokuczali mi i mowili ze maja wode swiecona w domu ,albo pyali sie czy ten krzyz mnie niedusi... w koncu jak sie ograneli to kolega sie spyta³ czy mam cos do picia a ja na to "a nie boisz sie za mam tam krew kota?"
naprawde wkurzajacy sa tacy ludzie... ale czasami jest sie z czego posmniac ^^

Ból dodaje nam si³y

#2 2010-01-27 16:03:04

MortalVampire

Administrator

Punktów :   

Re: Spotykacie sie z jakimis zaczepkami dotycz±cymi waszego ubioru?

Jak ide przez szko³e to ci±gle jest 'ave satan' albo 'waaaaampir!' . Chocia¿ to drugie to raczej nie kwestia ubioru.
A jak ide przez miasto to pare razy jakie¶stare babki ucieka³y krzycz±c ¿e koniec ¶wiata jest blisko. Co dla mnie bylo calkiem zabawne. Duzo takich przygod mialam ;p

#3 2010-01-27 16:26:49

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Idziesz przez szkolny korytarz a ludzie siê lampi± jakby kto¶ paradowa³ w bieli¼nie. Takie ga³y wielkie maj±. Jakie¶ barbie g³upio oczami przewracaj± tak± mam chêæ przywalenia im w mordê. Nawet nie s³ucham czy co¶ mówi±. Mnie siê  czepiaj± koloru czarnego: Kto¶ umar³?, Czemu ty siê na czarno ubierasz?!  albo Jaka satanistka!!!!! Precz szatanie itd. Moja klasa raczej wykazuje siê tolerancj± wobec mnie w klasie wszyscy raczej wiedz±, ¿e ateistk± jestem. Jest taka jedna co swoimi m±dro¶ciami mnie wkurza teraz jest chora to mam luz.  Moje ciotki i wujek ci±gle emo, emo i tez próbuj± byæ cool i jeszcze takim przem±drza³ym tonem mnie pouczaj±. A babcia siê nie czepia oprócz tego, ¿e do ko¶cio³a mnie chce zabraæ ale ju¿ skoñczy³a. A brat  dla jaj pyta s³uchasz death metalu? Wiesz co to Behemoth? Ale na ogó³ mnie olewa. Tata siê w ogóle nie czepia:) Mama tylko stwierdzi³a,¿e zwariowa³am;). A ch³opaki z 3 klas siê nabijaj± ze mnie i mówi± Czeeee¶æ, Cze¶æ skarbie itd. gdyby nie byli o g³owê wy¿si to bym co¶ powiedzia³a. I tak zbytnio siê tymi doczepkami nie przejmujê ale zawsze to denerwuje jednak.

Mnie siê ma³e dzieci boj±.

Ostatnio edytowany przez MissFunky (2010-01-27 16:27:31)

#4 2010-01-27 20:02:57

Vellamo

Dusza

7280823
Call me!
Punktów :   

Co dziwne w nowej szkole nie spotka³am siê z ¿adnym nieprzyjemnym zachowaniem. Nikt nie traktuje mnie jak "obc±". Jednak¿e, jeszcze w gimnazjum, spotyka³y mnie ró¿ne przykro¶æ. Ludzie w szkole chodzili za mn± i krzyczeli "Ave Satan", "Dziwak", "Psychiczna", "Mroczna dziwka", "Córka Szatana" itp. Do tego jeszcze biegali za mn± z krzy¿ami i wod± ¶wiêcon±. Có¿... Niektórzy ludzie maj± naprawdê nie po kolei w g³owie.
W sumie, dziêki nim zawdziêczam kilka przezwisk jak "Vampir", "Vampirzyca" czy "Psychol bez kagañca".

Forum dla odwa¿nych:
www.peili.dyskutuj.com

#5 2010-02-05 09:16:03

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Tak. Ja w szkole mam przer±bane, chodzia¿ tym siê nie przejmujê, ale kiedy¶...
Zdarzy³o mi siê raz, ¿e wszystkie dziewczyny z mojej klasy siê ode mnie odwróci³y, kiedy pierwszy raz przysz³am do szko³y jako gotka (co nie znaczy, ¿e wcze¶niej ni± nie by³am, ale nie mia³am z leksza odwagi siê tak pokazac, g³ównie przed nauczycielami).
Wszyscy mówili do mnie "Zmora ¶wiata", "Dziecko Diab³a", "Ave Satan", tak samo spotyka³am siê z "emo", chodzia¿ po pewnym czasie siê to zmieni³o.
Gdy raz siê kiedy¶ pociê³am, z pewnego strasznego powodu, którego raczej tutaj nie opiszê, zaczêli dziwnie na mnie patrzec. T³umacz±c im, ¿e to by³ raz, zaczêli siê zastanawiac, czy nie zrobi³am tego tylko po to, by napic siê krwi. Bali siê mnie, nawet Ci wielcy, ¿e im nie przegryzê skóry.
Mia³am taki zabawny incydent, kiedy jecha³am do babci autobusem:
Siedzenie obok mnie by³o, oczywi¶cie, puste. Z racji tego, ¿e nie by³o ju¿ miejsc, jakas dziewiêciolatka usiad³a ko³o mnie, ale tak wystraszona i zdenerwowana, ¿e a¿ by³o mi jej ¿al. Nie zorientowa³am siê na pocz±tku, ¿e chodzi jej o mój wygl±d, dlatego zapyta³am siê, co siê sta³o, bo by³a ju¿ blisko p³aczu. To ona podskoczy³a jak oparzona z min±, jakby j± z krzy¿a zdjêli. Na mnie wszyscy spode ³ba, co zrobi³am "tej malutkiej dziewczynce" a ja wybuch³am takim ¶miechem, ¿e zaczê³a jeszcze bardziej p³akac. W autobusie by³o parê osób z mojej szko³y, dlatego pó¼niej wszyscy mówili na mnie "Buffy, postrach ma³ych dzieci".

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#6 2010-02-05 13:46:28

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

GothicBlood - No chcia³abym to zobaczyc ^^
Wczoraj jak sz³am ulica (by³o ze mn± trzech kolegów) sz³y takie dresy z na przeciwka... Widzia³am ju¿ jak sie na mnie gabili wiedzia³am ,¿e co¶ powiedz± ale us³ysza³am co innego ni¿ sie spodziewa³am "o jaka ³adna dziewczyna idzie!" oczywi¶cie to by³ sarkazm -_- ¯a³uje ,¿e sie nie wydar³am na nich... A jak jecha³am autobusem potem to oczywi¶cie taka ma³a dziewczynka sta³a i sie na mnie tak patrzy³a przerazliwie... Mnie te¿ sie dzieci boja ale i tak nigdy ich nie lubi³am ^^ Czesto jak ide korytarzem w szkole i wychodze z za rogu to s³ysze "Dziewczyno jak tym mnie wystarszy³a¶"... oczywi¶cie wiadomo z jakich powodów... Idioci nie rozumiej± ,¿e mi sie podoba bycie gotem , mo¿e ja dla nich wygl±dam dziwnie ale tacy skejci czy dresy dla mnie wygl±daja idiotycznie i dziwnie -_-   Czesto sie zaczynam ¶miaæ w autobusie jak widze ludzi patrz±cych na mnie a szczególnie te pokutne stare babcie :]

Ból dodaje nam si³y

#7 2010-02-06 12:15:45

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Jak patrzê na ludzi, którzy mnie mierz± wzrokiem to a¿ mi siê z nich ¶miaæ chce.
Wczoraj zapyta³am jak±¶ starsz± pani±, szuka³am ulicy. By³a  taka przestraszona. Powiedzia³a, ¿e nie wie i tak szybko posz³a, ¿e o ma³o siê nie wywali³a.

#8 2010-02-07 13:41:04

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Tak, chodzia¿ teraz moja mama spodziewa siê jeszcze jednego dziecka - bêdzie siê ¶liniæ, wrzeszczeæ...ale jestem tolerancyjna nie tylko, je¶li chodzi o kontrkultury czy subkultury

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#9 2010-03-01 18:19:35

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Dzi¶ jacy¶ idioci siê mnie czepiali w³a¶ciwie tylko jeden. Wkurzy³am siê i  do niego: S³uchaj! W moim bucie jest blacha! jak ci przywalê to wyl±dujesz w szpitalu!

Mówiê wam ¶wietnie skutkuje:)

#10 2010-03-01 22:59:22

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

ostatnio zac¿e³am sie k³óciæ z jakimi¶ dresami tak mnie emocje ponios³y ze sta³am przez chwile i sie zastanawia³am czy nie podejsc do niech ,ale zacze³am trzezwo w koñcu my¶leæ "podejde i co...?"
nie obesz³o sie bez wyzywan i przekleñstw ^^ fajna by³a taka babcia ostatnio... wracali¶my z klasa z kina autobusem... i ja tak se stoje elegancko ,trzymam sie s³upka, s³ucham na fula muzyki i babcia 1,40 do mnie, ale takim przera¿nonym g³osem i wrokiem ze mysla³am ze na atak padnie "czy, czy paniii, mog³aby siê ,przesunaæ ,bo ,bo ja chcia³abym przej¶æ o tam" ale tak genialnie to mówi³a jakbym ja na czarna msze prowadzi³a

Ból dodaje nam si³y

#11 2010-03-29 15:48:58

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Jakie¶ kretynki ostatnio siê do mnie doczepi³y.
-Masz ¿yletkê?
- Dla twojej wiadomo¶ci nie jestem ¿adnym emo.
-Tak? To poco ci te gotyckie rêkawiczki

#12 2010-03-30 17:55:29

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

mmm... ostatnio znowu jak wychodzi³am ze szko³y us³ysza³am "ej! lubisz koty?" a drugi "a chodzisz na czarne msze"
wkurzy³am sie i krzykne³am "tak ,a chcesz isc ze mn± ?"...
Wkurza mnie tez wzrok ludzi i idiotyczne spojrzenia podaczas obgadywania mnie -.- Jedynie wzrok metali jest bezcenny ^.^ to to ja lubie, nawet sama siê na nich gapie a oni mi oczko czêsto puszczaj±...
S³ysze tez komenty ludzi jak przechodz± obok.. tak jak ostatnio "o ,czarna dama idzie" -.-
G³upie spo³eczeñstwo

Ból dodaje nam si³y

#13 2010-04-09 13:43:00

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Ostatnio jako¶ nikt siê mnie nie czepia. Rzucaj± tylko co¶ w stylu " Masz fajne glany".
Nie wiem czy wzrok metali jest taki bezcenny. Taki kole¶: gruby, têpak pseudo metal i pseudo satanista siê we mnie zabuja³ i siê na mnie gapi co jest wkurzaj±ce, ze ja nie mogê

#14 2010-04-14 15:19:02

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

BlackQueen - nie no to rozumiem ze musi byæ wkurwiaj±ce.. -.- Ja w³asnie ostatnio przesta³am siê tak ogl±daæ za metalami bo poprostu sam ich widok zacz±³ mnie wnerwiaæ ...  xD niedawno jaki¶ metal przechodzi³ obok mnie usmiechn±³ siê i mi oczko pusci³
A ostatnio koledzy z klasy zaczêsli mnie wnerwiaæ i siê dr± "ave" "mrok" itd... nie wiem co ich pogiê³o bo kiedy¶ tak nie robili -.- idioci

Ból dodaje nam si³y

#15 2010-04-25 01:31:34

luna

Wygnany

5885691
Punktów :   

Jak siê idzie w wiêkszej grupie, to ciê¿ko unikn±æ zaczepek, bo odstrzeleni goci po prostu zwracaj± na siebie uwagê. Dla normalnych, szarych ludzi wygl±daj± jak trupy wyci±gniête z trumien.

Generalnie nigdy nie spotyka³am siê z jak±¶ wiêksz± nietolerancj±. Pamiêtam tylko wojnê w liceum - dyrektor nie akceptowa³ tego, ¿e zgoli³am siê na ³yso. Ale dyrektora zmienili, bo prowadzi³ samochód po pijaku, a ja postawi³am na swoim.

Zapraszam na stronê po¶wiêcon± wampirom i wampiryzmowi BLOOD LUNA oraz jej raczkuj±ce FORUM

• Index
  •  » Gotyk
  •  » Spotykacie sie z jakimis zaczepkami dotycz±cymi waszego ubioru?

Stopka forum

RSS