#1 2010-01-20 18:38:57

MortalVampire

Administrator

Punktów :   

Goth pokój

Czy wasz pokój jest typowo gotycki?
Jak jest urz±dzony?
Oczywiscie zdjêcia mi³o widziane

#2 2010-01-27 20:22:05

Vellamo

Dusza

7280823
Call me!
Punktów :   

Re: Goth pokój

Zdjêæ nie mam, ale postaram siê za jaki¶ czas wrzuciæ jakie¶. (O ile posprz±tam w pokoju:) )
Kolor ¶cian jest ciemnofioletowy, sufit jasnofioletowy. Jedna ¶ciana jest zapisana tekstami piosenek. Biurko jest zwyk³e. Oczywi¶cie nie podoba mi siê to, ale mama na razie nie mam pieniêdzy, aby kupiæ mi nowe. Zwyk³e ³ó¿ko z czarn± po¶ciel±, stara szafa z antykwariatu, du¿o lawendowych ¶wiec. (Uwielbiam zapach lawendy) Keyboard, na którym nie mam czasu graæ, na foteliku le¿y torba i plecak, lampka, manekin, oczywi¶cie maska wenecka i flaga Finlandii, ksi±¿ki. Na ¶cianie-skosach (Mieszkam na poddaszu) dwa plakaty: Victorii Frances i Villego Valo.

Ostatnio edytowany przez Vellamo (2010-01-27 20:22:53)

Forum dla odwa¿nych:
www.peili.dyskutuj.com

#3 2010-02-05 09:27:07

Lover of Death

Kusiciel

Punktów :   

Kolor ¶cian jest ciemnoczerwony, sufit w najbli¿szym czasie bêdzie przemalowywany, ale jeszcze nie zdecydowa³am na jaki kolor.  £ó¿ko, oczywi¶cie z czarn± po¶ciel± w japoñskie, czerwone wzorki, szafa, biurko, nad którym jest jeszcze jedno ³ó¿ko, aktualnie le¿± tam misie i sukienka, która siê bardzo ³atwo mnie, a po wielokrotnych prasowaniach robi siê dziwna, na biurku komputer, podk³adka z wizerunkiem "trucicielki" Victorii Frances, ksi±¿ki i oczywi¶cie komórka
Jeszcze jedna szafka na ró¿ne krzy¿e ogólnie bi¿uteriê i kosmetyki, na niej le¿y ramka z Victori± (nie obrazem, a sam± malark± ) obok jakie¶ takie eyelinery i kredki do oczu, których najczê¶ciej u¿ywam, na niej stoi ¶wieca czarna i bia³a, obok sk³adany, wielki domek z drewna, postaram siê dodac kiedy¶ foty.
Panele i na nich prosty dywan. Wszêdzie oczywi¶cie, podobnie jak u Vellamo, ¶wiece...
Dwa plakaty Victorii i jeden Sharon den Adel na szafie. W jednym koncie stroi gitara elektryczna mojego taty, chodzia¿ wiêcej ja na niej gram...
W jednym koncie mam jeszcze taki wysoki stolik i wysokie krzes³a, na nim najczê¶ciej szkicujê i robiê wzory na tatua¿e.
Nie mam firanek, ale ciemnofioletowe zas³ony ^.^

Ostatnio edytowany przez GothicBlood (2010-02-05 09:28:50)

"W zimnym u¶cisku gotyckiego ¶wiata..."

#4 2010-02-05 14:59:13

MortalVampire

Administrator

Punktów :   

Vellamo napisał:

Zdjêæ nie mam, ale postaram siê za jaki¶ czas wrzuciæ jakie¶. (O ile posprz±tam w pokoju:) ).

B³agam wstaw!
Bêdê czekaæ z niecierpliwo¶ci±...

#5 2010-02-06 10:39:55

BlackQueen

Potêpiony

Punktów :   

Mój pokój jest kiepski. Niestety nie dosta³am nigdy zgody na czarne ¶ciany ani bordowe wiêc s± jasne takie do¶æ bia³e. Na szczê¶cie czarna roleta nie wpuszcza du¿ej ilo¶ci ¶wiat³a na tablicy korkowej i w ramkach s± czarno bia³e obrazki. Na meblach i lustrze jest pe³no czarnych wzorków narysowanych temper±. Na szafie i biurku stoi wielki g³o¶niki. Na ¶cianach s± 3 puste haki muszê w koñcu zrobiæ co¶ z tym. Po¶ciel na ³ó¿ku jest czarna.Te¿ mam w pokoju ¶wiece lubiê takie o ciekawym zapachu. Mia³am tak± du¿±  czerwon± ró¿ê ale zosta³o po niej nie wiele.  Na drzwiach wisi plakat. nie wiem sk±d go mam nawet. Przedstawia kobietê w d³ugiej bordowej sukni w lesie w tle widaæ kilka nagrobków.  Szukam obecnie innego ³ó¿ka. Zastanawiam siê czy nie daæ sobie dywanu ze skóry barana a mam taka w piwnicy. Tak ogólnie pokój jest ma³y i nie ciekawy ale mo¿e byæ.

#6 2010-02-14 22:21:09

DarkDream

Wygnany

12580745
Punktów :   

ja bêde mia³a nied³ugo przemeblowanie ^^ nienawidze swojego pokoju jest za jasny -_- mam niebiesko pomarañcowe ¶ciany, niemam rolet, niebieskie meble... jasna pod³oga koszmar T-T i ca³y jest zagracony ale ja mam problem utrzymaniem czysto¶ci XD XD ko³o komody stoi kayboard na którym gram... pokój jest ob³adowany moimi obrazami które namalowa³am i nie mam gdzie pstawiæ... na ¶cianie nad ³ó¿kiem mam plakat victorii Frances... pewnego dnia mi sie nudzi³o i stwierdzi³am ze skoro pokój jest do remontu to pomaluje ¶ciany.... na jednej mam napis "gothic" a wokó³ winoro¶la, na drugiej karykature Michaela Jackaona ,a na trzeciej kontury Michaela stoj±cego na palcach... chce jeszcze co¶ domalowaæ ale niewiem na której scianie  XD
Pokój chce zmieniæ na mroczny styl... my¶la³am o ciemnofioletowych scianach albo ciemnoczerwonych... syfit to oczywi¶cie czarny, i ciemna pod³oga... fioletowe zas³ony ^^ Mysla³am ¿eby jedn± ¶ciane pomalowaæ tworz±c obraz... chcia³am zrobiæ co¶ takiego http://cudaswiata.files.wordpress.com/2 … venice.jpg chodzi mi o te filary tworz±ce okna... styl gotycki, niewiem jak to sie dok³adnie nazywa... i z tego widok na np, rozgwierzd¿one niebo i pe³ni± ksiê¿yca (pomalowane farb± ¶wiec±c± w ciemno¶ci ^^) mam nadzieje ¿e wiecie o co mi chodzi XD Jestem normalnie mistrzem w t³umaczeniu -_-

Ból dodaje nam si³y

#7 2010-04-25 01:46:12

luna

Wygnany

5885691
Punktów :   

Dziêki temu tematowi trafi³am na to forum.

Mój pokój meblujê za zarabiane przeze mnie pieni±dze, tote¿ mam pe³n± dowolno¶æ. Ale rozumiem Was - bo nie zawsze tak by³o. Jednak z rodzicami zawsze da siê dogadaæ i mieæ przynajmniej chocia¿ trochê zajebisty pokój.

Obecnie zajmujê siê malowaniem ¶cian na odcieñ Duluxa "Tajemniczy ogród" (taki ciemny, intensywny fiolet) oraz wyborem ³ó¿ka (my¶lê nad takim z baldachimem, aczkolwiek ¿eby zaoszczêdziæ baldachim skonstruujê sama przy pomocy mojego faceta...).

Najbardziej gotyckie ³ó¿ka to chyba tego typu:

http://www.meblekute.pl/data/katalog/produkty/duze/562_1220000339_337165.jpg

http://www.groty.net/wikingb1.jpg

Czyli metalowe,kute. Mo¿na sobie zawsze przy nich wybraæ, czy kolor metalu ma byæ zupe³nie czarny,czy udaj±cy stare z³oto,podniszczone srebro itp.

My¶lê, ¿e kolorystyka typu czerñ-biel-szaro¶æ, czerwieñ-czerñ, fiolet-czerwieñ-czerñ, fiolet-czerñ i tym podobne miksy to najbardziej gotyckie zestawienia kolorystyczne.

No i ¶wieczniki - najlepiej te¿ jakie¶ ¿eliwne czy inne metalowe, wysokie, na wiele ¶wiec, ciemne zas³ony... Ozdoby pokroju reprodukcji obrazów Zdzis³awa Beksiñskiego albo "The Hands Resist Him" Stonehama (jeden z tzw. przeklêtych obrazów... mam szczê¶cie takow± reprodukcjê posiadaæ ];-> ), ewentualnie gad¿ety nieco ezoteryczne - kryszta³owa kula, metalowe dzwonki, zasuszone do czerni czerwone ró¿e...

Mo¿na fantazjowaæ do woli. Parê wyp³at i stworzenie czego¶ takiego to naprawdê pestka.

Zapraszam na stronê po¶wiêcon± wampirom i wampiryzmowi BLOOD LUNA oraz jej raczkuj±ce FORUM

#8 2010-07-02 17:49:36

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

Z opisów s±dzê, ¿e macie fajne pokoje Ja mam, mo¿na powiedzieæ, dwa pokoje: jeden u rodziców, rzadko tam bywam (jest jak najzwyklejszy, bo moi rodzice nie lubi± gotyku), a drugi na stancji.
Poniewa¿ pokój, który mam na stancji, jest wynajmowany, nie mogê zmieniæ koloru ¶cian (s± jasno¿ó³te) ani mebli (z jasnego drewna), nie wygl±da zbyt gotycko niestety. £ó¿ko jest zwyk³e, granatowe z jakimi¶ wzorkami, te¿ nie mogê go zmieniæ. Jedynym akcentem indywidualno¶ci s± rzeczy na ¶cianie: zdjêcia Petra ©tìpána z zespo³u XIII. Století, trzy plakaty z koncertów XIII. Století i jeden z koncertu Huntera, jakie¶ mroczne zdjêcia i rysunki, notatki z jêzyka czeskiego.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#9 2010-07-15 13:15:54

FreaQ

Wygnany

7889328
Punktów :   

Witam wszystkich jestem nowy ale jak zobaczy³em post to odrazu sie zarejesterowa³em wiêc tak:
moj pokój ma sciany w kolorze ciemnego fioletu, sufit jest tego samego koloru z bia³ymi jakby smugami ¶wiat³a. okna mam czarne przy nich czarne d³ugie zas³ony z bia³ymi napisami w³asnej roboty firanka jest ciemnoczerwona podwieszana na ¶rodku z wielka czarn± kokard±. Segmenty s± w kolorze ciemnego mahoniu niemal czarne. ³ó¿ko zwyk³e z ciemnofioletowym obszciem, po¶ciel czarna fotele równiez wielkie Fioletowe (ale mam namieszane z tymi kolorami ale przewarza fiolet) pod oknem mam tak jakby o³tarzyk jest tam mnóstwo starych ksiag do magii i parapsychologi, ludzka czaszka, dwa ¶wieczniki z czarnymi ¶wiecami podpalona ksiêga, szkatu³ka i kadzid³a z olejkami i wy¿³obione w kamieniu jeziorko (z woda z kranu i olejkiem). pod³oga zwyk³a wypastowana bez dywanu ¿ylandor bardzo zdobiony czarny z wysokimi kloszami jedna ¶ciana zamazana tekstami piosenek Evanescence i inne. i moja wspóllokatorka Marysia hehe pod sufitem powieszona jak ludzie sie wieszaja na sznurze lalka (co¶ w stylu baby born) podpalona, bez oka, bez raczki i nó¿ki ale i tak j± kocham jednym s³owem panuje mrok. najlepsze ¿e pokój mojej siostry która jest kompletnym plastikiem jest ca³y ró¿owy z motylkami i serduszkami loool. bêde mia³ czas to podesle fotke.

"Rzeczywisto¶c to cos co nie znika, nawet gdy przestajemy w to wierzyæ." Philip Kindred Dick

#10 2010-07-15 20:16:03

MortalVampire

Administrator

Punktów :   

£aaa *o*
Pokój jak marzenie ^ ^
Na prawdê by³abym wdziêczna za fotki.
A tak przy okazji to witamy na forum.

#11 2010-07-16 14:33:28

FreaQ

Wygnany

7889328
Punktów :   

Oo witam witam
jak tylko mój telefon stanie siê sprawny wrzucê na pewno...^_^'

"Rzeczywisto¶c to cos co nie znika, nawet gdy przestajemy w to wierzyæ." Philip Kindred Dick

#12 2010-08-16 14:37:18

lunatikka

Dusza

Punktów :   

Czarne czy fioletowe ¶ciany, filary, wielgachne ³ó¿ka z baldachimem... Przepiêkne, ale trudne do wykonania w przeciêtnym mieszkaniu. Nie urz±dzi siê mrocznie np. pokoju dla ma³ego dziecka albo salonu, przez który przewija siê mnóstwo ludzi raczej nie w temacie gotyckim (nie chcê nikogo za mocno straszyæ ). Ale nie trzeba zaraz mieszkaæ w zamczysku, ¿eby jednak zaakcentowaæ podczas urz±dzania domu swój styl. Mam np. zdjêcie zak±tka do picia kawy i czytania gazetki w k±cie mojej kuchni:

http://a.imageshack.us/img832/8718/36138087.jpg

Reszta mieszkania jest ju¿ w stylu metalowym, czyli pó³ki z p³ytami, ogromne g³o¶niki, wzmacniacz, gitara i mnóstwo biletów z koncertów i festiwali na ¶cianie Oprócz tego plakaty kinowe z horrorów. £azienka za to ma ¶ciany w kolorze ciemnej czerwieni, ozdobione obrazkami autorstwa perkusisty z Voivod.

Je¶li szukacie drobiazgów do mieszkania w mrocznym stylu - polecam nasz sklep http://lunamarket.pl/, jest tam mnóstwo figurek, ¶wieczników, kielichy, czarne ¶wieczki itp. Mo¿ecie powrzucaæ do tego w±tku trochê zdjêæ i marzeñ na temat mrocznego wystroju, chêtnie poczytam i spróbujê sprostaæ zadaniu

Ostatnio edytowany przez lunatikka (2010-08-16 15:08:28)

#13 2010-08-16 18:39:08

Johana_MarieXIII

Fanatyczka XIII. Století

Punktów :   

lunatikka, piêkne zdjêcie i ciekawe opisy reszty domu, wyobra¿am sobie, jak to musi ¶wietnie wygl±daæ.

BRATRSTVO LUNY TEAM

http://xiiistoleti.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u XIII. Století.

https://bratrstvoluny.wordpress.com/ - mój blog z t³umaczeniami tekstów zespo³u Bratrstvo Luny.

#14 2010-08-17 13:57:17

Cneajna

W³adca Piekie³

SkÄ…d: Tirgoviste
Punktów :   

W sklepie s± naprawdê ¶wietne rzeczy *_* Obieca³am sobie, ¿e jak bêdê siê przeprowadzaæ to w nowym pokoju musze mieæ co¶ stamt±d *_*

#15 2010-08-23 15:31:20

lunatikka

Dusza

Punktów :   

Cieszy mnie bardzo, ¿e siê podoba
Marzy mi siê kupienie jakiego¶ starego klimatycznego domu i zrobienie z niego mrocznego cudeñka...

Stopka forum

RSS