Ja nie chcę żadnych udziwnień. Skremowanie, urna, zakopanie, wyżerka na stypie i pa do domu. Mogą mi zagrać coś wesołego na pogrzebie. O, albo Justina Biebera, żeby postraszyć przybyłych >=)
Ostatnio edytowany przez Arisu (2010-11-02 12:17:22)
Gość
o_0
Ja chce o happy day xDDD
A ja chcę żeby na moim pogrzebie zagrali Dir en Grey - Ain't afraid to die
Ja bym chciała znaleźć się na moim pogrzebie jako dusza poza ciałem (no wiadomo ze poza ciałem, trudno by było żeby nie). Postraszyłabym trochę xD
Wygnany
ja bym chćiała na własnym pogrzebie wstać z trumny,pare osób by śie zdziwiło
Wygnany
Ja każę pobrać moje narządy do transplantacji, skremować się, a moje prochy będą w urnie stojącej na kominku ;D
O, to ja też, chciałabym komuś oddać narządy i jak skończę 18 będę oddawać krew (jak będę mogła bo nie wszyscy mogą).
Taa na kominku a potem kot nasika do ciebie albo cie wywali xD
Wygnany
Arisu napisał:
i jak skończę 18 będę oddawać krew (jak będę mogła bo nie wszyscy mogą).
Wszyscy mogą, ale po prostu na dwa tygodnie jeszcze po chorobie masz podwyższoną ilość laukocytów, dlatego nie można oddawać. I osoby z anemią nie mogą. A z obu tych chorób można wyzdrowieć
Ja oddaję krew regularnie (raz na 3 miesiące). Mając 15 lat oddałam do autotransfuzji (miałam operację kregosłupa, lekarz kazał oddawać każdemu, nawet pewnej 11-latce). Mam kartę honorowego dawcy od ponad 3 lat
Wygnany
ChristinaDeath napisał:
I dostajesz za to coś? Czekoladę? ;p
Przed pobraniem krwi: herbata lub kawa + 5 paczek herbatników
Po pobraniu krwi: 8 tabliczek czekolady (2 gorzkie, 2 mleczne, 2 truskawkowe i 2 z bakaliami) + soczek
Można również oddawać krew za pieniądze (jakieś 2000 zł za 450 ml, wtedy nie dostajesz nic po oddaniu krwi).
I jeszcze przepraszam, pomyłka: osoby z chorobami krwi, lub takimi, którymi można się zarazić poprzez kontakt z krwią (np. HIV) również nie mogą oddawać krwi. Ale to chyba oczywiste
Potępiony
Raczej nie wszyscy, ja bym nie mogła ze swoimi dziwnymi chorobami. Jeszcze borelioza we krwi. No i moja krew nie jest dobra, bo ma o dużo, dużo, dużo płytek krwi ponad normę.
Ostatnio edytowany przez BlackQueen (2010-11-12 14:14:20)
Wygnany
Ale coś takiego można wyleczyć ;P
Z resztą poprawiłam się w drugim poście