• Index
  •  » Gotyk
  •  » Jaka była pierwsza reakcja Twojego otoczenia na Twoją innośc?

#61 2011-04-21 21:16:06

Czarny_Lis

Gość

Re: Jaka była pierwsza reakcja Twojego otoczenia na Twoją innośc?

Chcieli mnie ukamienowac ale przyszedl Jezus i powiedzial ze kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien. Mialem farta ze szybko biegam bo niebyloby mnie tutaj dzisiaj

#62 2011-05-28 08:14:56

Wladimira

Kusiciel

1564943
Punktów :   

Jak po raz pierwszy przyszłam w podkolanówkach Gothic Lolita, czarnej spódniczce i czarnej bluzce (Normalnie i tak chodziłam na czarno) to ciągle słyszałam coś w stylu "ale emo", lub "co ci się stało".  Normalnie wyćwiczyłam kwestie "wracam z pogrzebu" i "idę na pogrzeb". Tak jest jak gdy w szkole są dziwki, plastiki i dresy w dżinsach, Oraz tylko jedna osoba, która jest pseudo Gotką, Teraz jest trochę lepiej... Ostatnio słyszałam "ubrała się jak na bal przebierańców...", wole jak na mnie mówią "wampir..."

Gdybym zdała do muzycznej, to pewnie by latali z krucyfiksami i św. wodą... Hahaha... Zapomnieli, że zwykłe krzyże nie działają na wampiry.

Jedna dziewczyna zaraz podejrzewała mnie o satanizm i jedzenie kotów... Masakra

Nawet jeśli umrę
Świata nie naprawię...

#63 2011-05-29 17:57:04

orkov

Potępiony

Punktów :   

Neutralne, zdarzyły się pytania 'kto umarł', ale zbywałam odpowiedzią 'dziś twój ostatni dzień' z błyskiem w oku;] Ale ogólnie raczej przyjazne, albo neutralne odpowiedzi.

#64 2011-11-08 15:54:35

Kali

Demon

Punktów :   

Jedni pytali: "Ktoś ci umarł", inni szeptali po kątach: "Ona jest Emo. Pewnie ma myśli samobójcze". Ale po co się tym przejmować? W końcu się przyzwyczają przecież. A jak nie to huj z nimi.

#65 2011-11-12 13:08:47

Lúthien Nemezys Grandin

Gość

Ja ostatnio po raz kolejny założyłam moją ukochaną czarną, krótką spódnicę, kabaretki, czarną bluzkę i założyłam sobie metalowy gotycki krzyż na czarnym rzemyku. Zrobiłam sobie mocniejszy makijaż, uczesałam się w dwa kucyki, wyprostowałam grzywkę i poszłam do szkoły ^_^
No oczywiście w glanach ^_^

Mina pani pedagog nie do opisania
Zabiłaby mnie wzrokiem, ale nic nie powiedziała na temat mojego ubioru.

Po szkole tez chodziłąm w glanach i sie dyrektorka przyczepiła że nie przebrałam na buty zmienne.
Prócz tego docinki że jestem Emo :O

Ale było bosko ^_^

#66 2011-11-16 18:25:40

Kali

Demon

Punktów :   

Mnie pani pedagog uwielbia . Mówi, że mam duży potencjał i ambicje (chociaż to w końcu jej praca). Czasami tylko zwraca mi uwagę na moją pasję do straszenia rówieśników.

#67 2011-11-16 20:36:12

GravXIII

Przeklęty

Punktów :   

Co Ty wiesz o straszeniu ludzi/ Wystarczy, że fundraisując sobie czasem stanę przed kimś i od razu słyszę "O Jezu!" połączone z widokiem miny jakby osobnik humanoidalny miał właśnie atak serca i zawał jelit jednocześnie

Fire, blood and dreams...

#68 2011-11-16 21:03:36

Kali

Demon

Punktów :   

Hehe . Następnym razem zrób fotkę!

#69 2011-11-16 23:57:28

GravXIII

Przeklęty

Punktów :   

Oko, będę miał aparat w gotowości

Fire, blood and dreams...

#70 2012-01-17 11:41:07

Cadaver

Dusza

Punktów :   

Ludzie ogólnie do osób ubierających się na czarno są... dość dziwnie nastawieni. Tak samo jak większość społeczeństwa do homoseksualistów.
To co słyszę na ulicach przeważnie ogranicza się do "Ale Emooo". Najzabawniejsze, że może to usłyszeć metal, got i chyba każdy kto ubiera się raczej na czarno. To pojęcie według ludzi określa zbyt wiele x)
Jednak niektóre reakcje mogą śmieszyć np. ostatnio jedna moja koleżanka patrzy na mnie i mówi do drugiej: "lepiej schowaj kota". Wybuchnęłam wtedy śmiechem

Chrześcijaństwo jest nielogiczne. Po co modlić się o wieczny żywot, skoro jest on nam przeznaczony?

#71 2012-01-17 17:00:12

Kali

Demon

Punktów :   

. Nie no. Jak tak czasem ludzie reagują to mam jeszcze większą ochotę ich straszyć (o ile można mieć większą).

#72 2012-01-17 17:59:36

Furja

Kusiciel

Punktów :   

Z racji tego,że od małego jestem trochę dziwna ale w gruncie rzeczy niegroźna, więc rodzina i znajomi  uznali mój wygląd(który w sumie zawsze był trochę inny)  za kolejną fanaberię. Gorzej było z ludźmi którzy mnie nie znali. Zdarzały się zaczepki, niemiłe komentarze, kilka razy mnie pobito , parę razy  próbowano zgwałcić.. W sumie to nawet nikt się nie czepiał, nikt nie pilnował, do czasu kiedy złapałam kontakt z innymi ludźmi(nie tylko gotami). Wtedy dopiero zaczęli.

Jesteś zły, niedobry, a twoja pani jest taka sama...
Piszmy jak najwięcej, kiedy jeszcze pisać możemy.

#73 2012-01-17 18:12:03

Kali

Demon

Punktów :   

Ludzie są jacyś porąbani. Kiedy mnie na przykład potrącił samochód i leżałam we krwi na asfalcie, to wszyscy się zbiegli, ale nikt nie chciał pomóc. Dopiero jak po mnie ojciec z rodzeństwem przyszli to oni zadzwonili po karetkę. Żałowałam, że nie straciłam przytomności. Najgorsze było to, że wszyscy myśleli, że Emo - chciało popełnić samobójstwo i wjechało pod samochód.

#74 2012-01-17 18:12:16

Cadaver

Dusza

Punktów :   

Furja - To u mnie było nieco odwrotnie. Byłam zaczepiana przez ludzi na ulicy, często przez pedofili i przez to zaczęłam nosić ćwieki i ubierać się na czarno. To było... jakby tarczą. Później przeszło w to, że ubieram się tak na co dzień (no może do szkoły nie noszę pieszczoch) - czarne ubrania stały się moim hobby.

Ostatnio edytowany przez Cadaver (2012-01-17 18:13:03)

Chrześcijaństwo jest nielogiczne. Po co modlić się o wieczny żywot, skoro jest on nam przeznaczony?

#75 2012-01-17 18:16:59

Cadaver

Dusza

Punktów :   

Kali napisał:

Ludzie są jacyś porąbani. Kiedy mnie na przykład potrącił samochód i leżałam we krwi na asfalcie, to wszyscy się zbiegli, ale nikt nie chciał pomóc.

To prawda. Ludzie myślą tylko o sobie. Fakt - mniejsze zło jeśli kłócę się z kimś, a inni patrzą i nie reagują. Ale przy wypadku samochodowym - to chore stać i patrzeć. Ludzie to chyba z natury sadyści i egoiści.

• Index
  •  » Gotyk
  •  » Jaka była pierwsza reakcja Twojego otoczenia na Twoją innośc?

Stopka forum

RSS