Spec od zadawania mêcz±cych pytañ i przepalania grza³ek do e-petów
U nas nie ma etyki, a wiêkszo¶æ chodzi na religiê z przymusu. Te¿ uwa¿am ¿e religia powinna byæ g³ównie w szko³ach katolickich, bo np. u mnie te lekcje nie maj± ¿adnego sensu, skoro wiêkszo¶æ osób na ni± nie przychodzi (mimo ¿e jest obowi±zkowa), lub totalnie j± zlewa...
Przeklêty
U mnie to samo... To jest lekcja na której moi kochani koledzy obrzucaj± siostrê pociskami z papieru w³asnej produkcji
Gość
W sumie to chyba w kazdej szkole religia jest zlewanym przedmiotem
Gość
No bo nie ma na niej nic ciekawego, to wszystko jest tylko nowoczesna wersja swietej inkwizycji... Begone priests, begone demons! )-)
Kusiciel
Najgorsze jest to ¿e u nas jest etyka ale nie mogê siê na ni± przepisaæ bez karteczki od rodziców. A ¿e z katolickiej rodziny pochodzê...
A co s±dzicie o krzy¿ach w klasach? Niech se wisz± czy lepiej je ¶ci±gn±æ?
A pal± w oczy? O.o niech se wisz± jak chc±. U mnie szczerze nie ma za bardzo krzy¿y na ¶cianach.
Krzy¿e niech zostan±. Podobaj± mi siê, szczególnie takie stare, drewniane. Je¶li chodzi o religie to w mojej klasie s± trzy gotki(³±cznie ze mn±) i zawsze k³ócimy siê z katechet±. O ile one jeszcze trzymaj± siê katolicyzmu mi bli¿ej jest do deizmu.
Mnie tam to nie przeszkadza a jak kto¶ niewierz±cy to niech nie patrzy jak nie chce.Dla niektórych to co¶ znaczy wiêc niech ju¿ maj±...
Zawsze podkre¶lam,¿e to moje zdanie i szanuje,je¶li kto¶ ma odmienne;)
Przeklêty
Mi tam krzy¿e nie przeszkadzaj±. Niech sobie wisz±.
Kusiciel
No bo zdawa³o mi siê ¿e ¿yjemy w kraju ¶wieckim a i szko³a jest organizacj± ¶wieck± wiec dlaczego w miejscach do tego nie przeznaczonych maj± wisieæ krzy¿e? Równie dobrze mo¿na by tam by³o powiesiæ gwiazdy Dawida a jak kto¶ nie jest ¿ydem to niech nie patrzy. Ale ¿e krzy¿yk to bardzo gotycki symbol to mi te¿ siê podobaj±
Gość
Moze i bylo by lepiej gdyby je zdjêli ale mi tam one jakos nigdy nie przeszkadza³y, moze dlatego bo w mojej szkole nie ma krzyzy, niestety prawie w ¿adnej sali nie ma tez zegarow co mi siê juz nie podoba
U mnie w ka¿dej jest popsuty xD
Kusiciel
Dzisiaj ze szko³± szli¶my na rekolekcje, siad³am sobie przed placówk± i s³ucha³am muzyki, ale dyrektorka mnie nakry³a, a kiedy jej powiedzia³am, ¿e je nie chodzê do ko¶cio³a, wys³a³a mnie do pedago¿ki. Jutro te¿ tak zrobiê. Mo¿e uda mi siê przepisaæ na etykê bez karteczki od rodziców...
Ciekawostka w moim gimnazjum na 300 uczniów przypadaj± 2 ateistki i 3 innej wiary.
Ostatnio edytowany przez NightArtist (2011-03-28 15:55:08)
Gość
Co siê ze mn± stanie kiedy bêd± rekolekcje, jak ja nie chodzê na religie?
Co do posta Artist, to w mojej szkole, licz±cej te¿ mniej wiêcej 300 uczniów s± chyba cztery 8 - 10-osobowe grup uczniów chodz±cych na etykê. ;D