Spec od zadawania męczących pytań i przepalania grzałek do e-petów
U nas nie ma etyki, a większość chodzi na religię z przymusu. Też uważam że religia powinna być głównie w szkołach katolickich, bo np. u mnie te lekcje nie mają żadnego sensu, skoro większość osób na nią nie przychodzi (mimo że jest obowiązkowa), lub totalnie ją zlewa...
Przeklęty
U mnie to samo... To jest lekcja na której moi kochani koledzy obrzucają siostrę pociskami z papieru własnej produkcji
Gość
W sumie to chyba w kazdej szkole religia jest zlewanym przedmiotem
Gość
No bo nie ma na niej nic ciekawego, to wszystko jest tylko nowoczesna wersja swietej inkwizycji... Begone priests, begone demons! )-)
Kusiciel
Najgorsze jest to że u nas jest etyka ale nie mogę się na nią przepisać bez karteczki od rodziców. A że z katolickiej rodziny pochodzę...
A co sądzicie o krzyżach w klasach? Niech se wiszą czy lepiej je ściągnąć?
A palą w oczy? O.o niech se wiszą jak chcą. U mnie szczerze nie ma za bardzo krzyży na ścianach.
Krzyże niech zostaną. Podobają mi się, szczególnie takie stare, drewniane. Jeśli chodzi o religie to w mojej klasie są trzy gotki(łącznie ze mną) i zawsze kłócimy się z katechetą. O ile one jeszcze trzymają się katolicyzmu mi bliżej jest do deizmu.
Mnie tam to nie przeszkadza a jak ktoś niewierzący to niech nie patrzy jak nie chce.Dla niektórych to coś znaczy więc niech już mają...
Zawsze podkreślam,że to moje zdanie i szanuje,jeśli ktoś ma odmienne;)
Przeklęty
Mi tam krzyże nie przeszkadzają. Niech sobie wiszą.
Kusiciel
No bo zdawało mi się że żyjemy w kraju świeckim a i szkoła jest organizacją świecką wiec dlaczego w miejscach do tego nie przeznaczonych mają wisieć krzyże? Równie dobrze można by tam było powiesić gwiazdy Dawida a jak ktoś nie jest żydem to niech nie patrzy. Ale że krzyżyk to bardzo gotycki symbol to mi też się podobają
Gość
Moze i bylo by lepiej gdyby je zdjęli ale mi tam one jakos nigdy nie przeszkadzały, moze dlatego bo w mojej szkole nie ma krzyzy, niestety prawie w żadnej sali nie ma tez zegarow co mi się juz nie podoba
U mnie w każdej jest popsuty xD
Kusiciel
Dzisiaj ze szkołą szliśmy na rekolekcje, siadłam sobie przed placówką i słuchałam muzyki, ale dyrektorka mnie nakryła, a kiedy jej powiedziałam, że je nie chodzę do kościoła, wysłała mnie do pedagożki. Jutro też tak zrobię. Może uda mi się przepisać na etykę bez karteczki od rodziców...
Ciekawostka w moim gimnazjum na 300 uczniów przypadają 2 ateistki i 3 innej wiary.
Ostatnio edytowany przez NightArtist (2011-03-28 15:55:08)
Gość
Co się ze mną stanie kiedy będą rekolekcje, jak ja nie chodzę na religie?
Co do posta Artist, to w mojej szkole, liczącej też mniej więcej 300 uczniów są chyba cztery 8 - 10-osobowe grup uczniów chodzących na etykę. ;D