#2341 2017-03-11 21:53:39

Rea

Wygnany

Re: Poznajmy siê bli¿ej.

postpunki s± bardzo gotyckie 🌠

#2342 2017-04-23 08:21:19

LittleLycanBoy

Dusza

Punktów :   

Witajcie
Jestem tu nowy i powiem co¶ o sobie
Jestem Miko³aj ale mo¿na mi mówiæ futrzak. Wiek to chyba nie taki wa¿ny ale powy¿ej 15... Mieszkam obecnie w Anglii ale planuje wracaæ do polski bo nie widzê siê jako¶ tutaj
Przyjació³ mam maksymalnie 5 je¶li mowa o prawdziwych
I w szkole i w domu jestem nienawidzony za bycie gotem... Jestem te¿ przez to odrzucony ca³y czas jakby to by³a choroba (a nie jest )
Mam siostrê która jest strasznie irytuj±ca
Ogólnie to chcia³bym poznaæ nowych mi³ych ludzi którzy nie bêd± traktowaæ mnie jak ¶miecia ^^

#2343 2017-05-02 18:55:55

Rea

Wygnany

Witajcie ⚰☻

#2344 2017-05-06 15:48:49

bouleau

Dusza

SkÄ…d: gotham
Punktów :   

hej!

#2345 2017-07-11 10:12:52

AleksandraV

Dusza

Punktów :   

Witajcie
Mam na imiê Aleksandra i jestem nastoletnia gotk± ( nie mam 12 lat a wy¿ej ni¿ 15) mieszkam w woj. Mazowieckim. Zarejestrowalam sie tutaj g³ównie ze wzglêdu na to, ¿e nie mam kontaktu z innymi osobami z tej samej subkultury i z tymi samymi upodobaniami. W swoim otoczeniu nie ma ¿adnej takiej osoby a ja sama jestem uwa¿ana za dziwaczkê. Uwielbiam filmy Tima Burtona, gotycki rock, zwierzêta w szczególno¶ci psy i szczurki. Mam nadziejê, ¿e to forum jeszcze ¿yje i uda poznaæ mi siê inne 'gotyckie' osoby

#2346 2017-09-03 13:42:25

njnowak

Dusza

SkÄ…d: Starachowice
Punktów :   

Witajcie!

Jestem Natalia, mam 26 lat i - jak s³usznie zauwa¿y³ mój Tata - w³a¶nie prze¿ywam swoj± "drug± m³odo¶æ".

Z mrocznym, melodyjnym rockiem/metalem zetknê³am siê po raz pierwszy w starszych klasach podstawówki. Zaczê³o siê od zespo³ów, które by³y wówczas promowane w muzycznych stacjach telewizyjnych (doskonale pamiêtam czasy, kiedy piosenka "Bring Me To Life" Evanescence podbija³a polskie listy przebojów!). Jako ¶wie¿o upieczona gimnazjalistka mocno zaanga¿owa³am siê w s³uchanie utworów grupy Within Temptation. Miesi±c przed 15 urodzinami pozna³am twórczo¶æ LACRIMOSY i dos³ownie zakocha³am siê w tym duecie. Fascynacja mroczn± muzyk± towarzyszy³a mi gdzie¶ tak do po³owy studiów licencjackich (wypada wspomnieæ, ¿e oprócz Within Temptation i Lacrimosy s³ucha³am równie¿ Closterkeller, Nightwish i Switchblade Symphony).

Obecnie, po kilkuletniej przerwie, tryumfalnie wracam do s³uchania "muzyki mojej m³odo¶ci". Ci±gle poznajê nowe zespo³y, ale jestem wybredna i ma³o co potrafi mnie zachwyciæ. Niedawno pozna³am dzie³a XIII. Stoleti, które zrobi³y na mnie ogromne wra¿enie. Wierzê, ¿e przede mn± jeszcze wiele ciekawych odkryæ i estetycznych uniesieñ.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez njnowak (2017-09-03 15:44:58)

njnowak.wordpress.com njnowak.tumblr.com njnowak.livejournal.com

#2347 2020-03-01 20:13:53

PaleEnchantress

Dusza

Punktów :   

Siemanko,
jestem nowa na tym forum. Mam na imiê Gabi. Mam prawie 18 lat. Szeroko pojêtym gotykiem zainteresowa³am siê w 2 klasie liceum. Podoba mi siê gotycki styl w modzie oraz oczywi¶cie muzyka gotycka! Moje ulubione gotyckie kapele to Tristania, Theatre Of Tragedy, Type O Negative, wczesne Within Temptation (album "Enter" mój ukochany ), a z rocka gotyckiego The Cure, Sisters Of Mercy, a tak¿e bardziej niszowe London After Midnight oraz Witching Hour. Moje ulubione gatunki to heavy metal, symphonic metal, gothic metal, gothic rock, muzyka filmowa, muzyka celtycka, opera, pop z lat 80. i 90. Moj± ukochan± wokalistk± jest Vibeke Stene z Tristanii (piêkny g³os i przepiêkna kobieta), a wokalist± Peter Steele z Type O Negative.
Inne moje zainteresowania poza muzyk± to: jêzyk angielski (piszê w³asne wiersze po angielsku, g³ównie w tematyce gotyckiej), historia Anglii, zw³aszcza ludów celtyckich, literatura romantyzmu (Edgar Allan Poe, Percy Bysshe Shelley, Samuel Taylor Coleridge), historia antyczna i ¶redniowieczna, mitologia egipska, nordycka i s³owiañska, ksi±¿ki (ulubiona ksi±¿ka - "Imiê Ró¿y"), filmy (g³ównie Tima Burtona). Moi ulubieni aktorzy to Joaquin Phoenix i Helena Bonham Carter.
Na co dzieñ ubieram siê na gotycko, lubiê czerñ, koronki, skórê, rozmait± bi¿uteriê. Kocham zwiewne tkaniny, gorsety, szerokie rêkawy. Czerñ prze³amujê kolorami takimi jak: fiolet, bordowy, krwista czerwieñ, zgni³a zieleñ.
Mam psa, a raczej urocz± suczkê o imieniu Fifi. Ma 11 lat.
W przysz³o¶ci zamierzam studiowaæ filologiê angielsk±.

Mi³o by³o tu do³±czyæ.

Ostatnio edytowany przez PaleEnchantress (2020-03-01 20:15:06)

#2348 2021-02-19 20:18:08

Rea

Wygnany

Czy kto¶ wie co sta³o siê z Lukrecj±? Teochie nie na temat ale mo¿e kto¶ ma jakie¶ informacje 🙈 Lata ¶wietlne mnie tu nie by³o...

#2349 2021-03-11 12:52:14

Moon_Child

Dusza

Punktów :   

Witajcie. Z 10 lat temu mia³em tutaj konto, ju¿ nawet nie pamiêtam danych, wiêc stworzy³em nowe. Sam nie wiem czemu sobie po dekadzie o tym przypomnia³em ¯yje kto¶ jeszcze z polskich mi³o¶ników gotyku? Co tam u Was?

Stopka forum

RSS